Kartepe Zirvesi'nde '15 Temmuz ve Darbeler' sempozyumu düzenlenecek

Kartepe Zirvesi'nde '15 Temmuz ve Darbeler' sempozyumu düzenlenecek

Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Kartepe Zirvesi kapsamında katılımcılar, "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu"nda görüşlerini paylaşacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, Anadolu Ajansının (AAglobal iletişim ortağı olduğu "Kartepe Zirvesi" kapsamında, katılımcılar "Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkileri, Medya ve Demokrasi Sempozyumu"nda görüşlerini aktaracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kartepe Zirvesi'ni, düşünen insanların çare üreten seslerini, dünyaya duyuracak buluşma noktası yapmayı hedeflediklerini anlattı.

Karaosmaoğlu, Kartepe Zirvesi ile eninde sonunda kurulacak yeni dünya düzenine, Türkiye'den, Kocaeli'den katkı sunmayı arzu ettiklerini dile getirerek, zirvenin 2017 ana temasını "15 Temmuz ve Darbeler" olarak belirlediklerini bildirdi.

Kartepe Zirvesi ile direniş tecrübesini insanlığın istifadesine açacaklarına işaret eden Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da ülkemizin maruz kaldığı FETÖ'cü darbe, işgal girişimi, dünya darbeler tarihi içinde bir dönüm noktası, bir milattır. Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz bağımsızlık mücadelesi, bütün dünya halklarına nasıl ilham verdiyse, 15 Temmuz da darbeye, işgale ve sömürüye direnen bütün toplumlar için ilham verici bir zaferdir. 15 Temmuz'dan sonra darbeler, milletlerin korkup sineceği, kolayca teslim olacağı bir veba salgını olmaktan çıkmıştır. 15 Temmuz ruhu, darbelerin panzehiridir. Kartepe Zirvesi, 15 Temmuz'da ülkemizin gösterdiği direnci bir reçete olarak insanlıkla paylaşacağı bir buluşmadır."

Karaosmanoğlu, zirvenin onursal başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un üstlendiğini anımsatarak, zirvede 26 akademik oturuma 26 ülkeden 187 konuşmacının katılacağını aktardı.

"Dünyanın bütün ülkelerine duyuruda bulunduk"

Kartepe Zirvesi Düzenleme Kurulu adına Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi de zirve çalışmalarını yaklaşık 1 yıl öncesinden başlattıklarını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise zirvenin dünya insanlarını kapsayacak şekilde çalışmalar yapacağını anlatarak, buradan çıkacak sonuçların tüm insanlığa sunulacağını aktardı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, darbelerin kurulu düzeni, onun getirdiği huzuru, verimliliği ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetler olduğunu dile getirerek, yıkıcı faaliyetler için 15 Temmuz'da insanlığın özünde beslediği cevherle buna karşı durabileceğini gösterdiğini kaydetti.

AA Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş da zirvede 15 Temmuz hain darbe girişiminin tüm ayrıntılarını bir kez daha Türkiye ve uluslararası arenaya duyuracaklarını belirterek, buradaki konuşmacıların aktardığı bilgilerin yabancı dile çevrilerek dünyadaki abonelere de servis edileceğini söyledi.

Toplantıda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, TRT Haber İstanbul Müdürü Emin Gökçegözoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de zirveyle ilgili görüşlerini paylaştı. 

Zirve

Onursal Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yaptığı Kartepe Zirvesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yıldırım Beyazıt ve Uluslararası Saraybosna üniversiteleri ile TRT, Anadolu Ajansı ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Kocaeli/Kartepe Green Park’ta 26-28 Ekim'de gerçekleştirilecek zirveye dinleyici olarak katılmak için "kartepezirvesi.com" adresinden ön kayıt yaptırmak gerekiyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.