Karsız kış etkilemedi, lastik satışları arttı

Karsız kış etkilemedi, lastik satışları arttı

Kurak geçen kış mevsimine rağmen kış lastiği satışları 2 katına çıktı. Lastikçiler, bu sene yeteri kadar kar yağmamasına rağmen satışlardan memnun.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, 1 Aralık 2013 itibariyle ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirmesi lastik satışlarını hareketlendirmişti. Kar yağışını beklemeden tedbir alan vatandaşlar, lastikçilere akın ederek araçlarına kış lastiği taktırdı. Ancak kış beklendiği gibi yağışlı geçmedi. Kar yağışının çok az olmasına rağmen, kış lastiği satışlarının zirve yaptığı bildirildi.

İsmail Oto Lastik Sahibi Ömer Eşer ise bu sene kış lastiği satışının geçen seneye oranla daha erken başladığını ve çok iyi gittiğini söyledi. Satışların Eylül ayından bu yana devam ettiğini ve Aralık itibariyle iyice arttığını belirten Eşer, kış mevsiminin kurak geçmesinin kendilerini etkilemediğini kaydetti.

“SATIŞLAR YÜZDE 50 ARTTI”

Eşer, satışlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Kış lastiğinin kullanım aralığı 7 derece ve altındaki sıcaklıklar. Yani hava sıcaklığı 7 derecenin altına indiğinde kauçuk sertleşmesinden dolayı fren mesafesinin uzaması ve yol tutuşunun azalması. Ayrıca kar ve buzlu yol şartlarında güvenli sürüş için çok önemlidir. Bilinçli sürücüler kış lastiklerini sonbaharda takıyorlardı. Yasa gereği ticari araçlarda kış lastiği kullanmaya başladılar. Bizler de bu koşulları göz önüne alarak kış lastiği stoklarımızı tutmaya çalışıyoruz. Ayrıca lastiklerini saklayacak yeri olmayan müşterilerimize lastik saklama hizmeti de veriyoruz. Ancak maalesef kar ve kış bakımından kurak bir mevsim geçiriyoruz. Buna rağmen 2013-2014 kış sezonunda bir önceki sezona göre satışlarımız yüzde 50 arttı. Sakladığımız lastik sayısı da yüzde 50 artış gösterdi.”

“KAR YAĞMADAN LASTİK ALMIYORLAR”

Kurak mevsimin bazı kullanıcıları aldattığına dikkat çeken Eşer, “Bizlerin en büyük sıkıntısı birçok kullanıcının kar yağmadan lastik almamaları ve saklamış olduğumuz lastikleri zamanında takmamaları. Genel kullanıcı profili kar yağarken tedarik ihtiyacı hissettiği için bazen istedikleri marka ve ebattaki kış lastiklerini temin edemiyoruz. Yada fabrikalarda kalmadığı için toptancılardan daha pahalı maliyetler ile alıyoruz ve satıyoruz.” diye konuştu.

Cantav Oto Lastik Sahibi Selahattin Cantav da kış lastiğinin ticarilerde zorunlu olması nedeniyle kuraklığa rağmen bu yıl geçen seneye nazaran daha çok yoğunluk olduğunu dile getirdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.