Karşıyaka Doğal Afetlere Hazır

Karşıyaka Doğal Afetlere Hazır

Karşıyaka Belediyesi doğal afetlere yönelik hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı.

Karşıyaka Belediyesi doğal afetlere yönelik hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Latife Hanım Mahallesi Şantiye Tesisleri içerisinde hizmete giren merkez, Türkiye'de yerel yönetimler içinde bir ilçe belediyesi tarafından açılan en donanımlı afet eğitim tesis olma özelliği taşıyor.

Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, İl Afet Müdürü Faruk Üner, İzmir Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürü Abdurrahmen Güldoğan, İzmir Valiliği Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altınbudak, Kızılay İzmir şube müdürleri, İzmir Kadın Meclisi İzciler ve Doğa Sporcuları Çalışma Grubu, Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada hizmete giren tesisin sıradan bir yerel yönetim hizmeti olmadığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Yüzyıllar içinde yaşanan pek çok felaket göstermiştir ki; doğal afetlerden kaçış yok. Her an kapımızda bekleyen, olası bir afet karşısında yapabileceğimiz tek bir şey var; o da, felaket kapımızı çaldığında, hazırlıklı olabilmek ve kayıplarımızı en aza indirebilmektir. İşte bu bilinçle, 10 yıldır, Karşıyaka'yı, olası bir afete karşı hazırlıklı tutmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz onlarca çalışma ile eksikleri gideriyor, vatandaşlarımızı bilinçlendirerek, afet anında neler yapmaları gerektiği konusunda, eğitmeye çalışıyoruz. Olası bir afet anında, ihtiyaç duyulabilecek, her türlü malzemeyi hazır tuttuğumuz Doğal Afet Merkezi, Arama-Kurtarma Aracı, Deniz Ambulansı, jeneratörler, uydu telefonları, morg aracı, bütün bu çalışmaların ürünüdür." dedi.

CHP İlçe Başkanı Ali Karaege de konuşmasında Karşıyaka Belediyesi sosyal demokrat bir belediye anlayışıyla hizmet ürettiğini belirterek "Halkın her türlü ihtiyacının yanında duran Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Başta çocuklar olmak üzere herkesin burada eğitim alması gerektiğine inanıyorum." dedi.

İl Afet Müdürü Faruk Üner ise konuşmasında 1999 yılında yaşanan büyük felaketten sonra Türkiye'de afetlere yönelik çok farklı çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, örnek hizmetleri nedeniyle Başkan Durak'a teşekkür etti.

Karşıyaka Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Necdet İleri'de konuşmasında tesisin özelliklerini anlattı. Konuşmalardan sonra merkez gruplar halinde gezildi. Başkan Durak, farklı afetlere yönelik hazırlanmış olan istasyonlarda tanıtımlar yaparak sistemin nasıl çalıştığını anlattı. Başta okullar olmak üzere, gruplar halinde yapılacak eğitimlerde, Merkez'de bulunan simülasyonlarla, olası bir afet anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılacak. Uzman eğitmenler ile gerçekleşecek canlandırmalar sayesinde kentte yaşayanlar deprem, sel veya yangın gibi afetlerle karşılaştıklarında panik yaşamak yerine kendilerini ve çevrelerini daha güvenli koruma tekniklerini öğrenecek.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.