Karşınızda Turkcell T60!

Karşınızda Turkcell T60!

1,000 TL altı akıllı telefon alternatiflerine bir yenisi daha eklendi. Hem modeli inceliyor hem de satın alım tavsiyelerinde bulunuyoruz.

Turkcell, fiyat-performans odaklı yeni akıllı telefonu T60'ı satışa sundu. Karşımıza ilk olarak geçtiğimiz ayın ortasında yapılan lansmanda çıkan ve 800 TL üzerinden ön sipariş sürecine giren modelin sıcak satış fiyatlandırması ise 889 TL olarak belirlenmiş durumda. Tabii bununla birlikte operatör cihazı olduğu için taksit seçeneği veya tarifeye ek tekliflerle satın almak da mümkün.

Genel itibarı ile orta seviye olarak değerlendirilebileceğimiz modelin teknik özellikleri şu şekilde:

turkcell-t60-teknik-ozellikler.png

Çözünürlük HD (?)

Gördüğümüz gibi telefonun en büyük eksiği HD ekran çözünürlüğü ile yetinilmesi olarak değerlendirilebilir. 5-inç gibi oldukça büyük diyebileceğimiz bir ekrana FHD (1920x1080) çözünürlüğü çok daha isabetli bir tercih olabilirdi. Ama bardağın dolu tarafından bakarsak çözünürlük düşük olduğu için Snapragon 615'in her türlü 3D oyunda iyi performans vereceğini söyleyebiliriz. Çünkü özellikle son nesil oyunlarda FHD çözünürlüğünde tökezliyor kendisi. Bunun haricinde 2GB RAM miktarı da fiyatıyla değerlendirdiğimizde tam kararında olmuş. Diğer özellikler de keza olması gerektiği gibi. Yani ne eksik ne de fazla.

Daha iyisi var mı?

Açıkçası 800 TL'lik ön sipariş fiyatı gayet iyiydi ama 900 TL'ye mükemmel demek güç. Kaldı ki halihazırda Vodafone cephesinde de ultra fiyat/performans: Vodafone Smart Ultra 6 var ki onun ekranı FHD ve ön sipariş fiyatı 700 TL. (Sıcak satışa çıkınca o da 900 TL olacak.) Haliyle (Turkcell kusura bakmasın ama) bizim tavsiyemiz gözünüzü ona çevirmeniz yönünde. Hele ki ön siparişten yakalarsanız hakikaten mükemmel fiyat.

yeni safak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.