Kars Çayı çözülüyor

Kars Çayı çözülüyor

Buz tutan Kars Çayı'nın buzları havaların ısınmasıyla çözülerek akmaya başladı.

Kars'ta kışın gelmesiyle birlikte zaman zaman eksi 35'leri bulan soğuklarda buz tutan Kars Çayı'nın buzları havaların ısınmasıyla çözülmeye başladı.
Yaklaşık 4 aydır buzla kaplı olan ve yer yer buz tabakası kalınlıkları 5-6 metreyi bulan Kars Çayı'nın buzları sıcak havayla birlikte kısmen çözüldü. Özelikle ilkbahar mevsiminde yağmurların başlaması ve karların erimesiyle birlikte taşkınların yaşanmasına neden olan Kars Çayı'nın etrafından bulunan yerleşim alanlarında ise vatandaşlar taşkınlara karşı uyarıldı.
Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Kars Çayı'nın buzlarının ermesiyle birlikte bütün hazırlıklarını tamamladı. AFAD Müdürü Oktay Aygan, 24 saat göreve hazır durumda beklediklerini söyledi. Aygan, “İlkbaharın gelmesiyle birlikte yağan karların erimesi ve ilkbahar yağmurlarıyla birlikte geçtiğimiz yıllarda da sık gördük. Şehrimizden geçmekte olan Kars Çayı ya da köylerimizde bizim tespit ettiğimiz dereler var. Bunlarda taşkın riski meydana gelmekte, biz buna karşı önlem olarak Afet Acil Durum Yönetim Merkezimiz 24 saat açık bir birim. Arama kurtarmacılarımız bu konuda eğitimli ve elimizdeki araç, gereç malzeme sayımızda artırdık. Bu anlamda zaten gerekli ıslahlar da yapılıyor. İlgili kurumlar tarafından, bizim sadece buradaki görevimiz mahsur kalanların kurtarılmasıdır. Bunun içinde yeterli ekipman ve malzememiz bulunmaktadır. 24 saat göreve hazırız” dedi.

Öte yandan, Kars'ta son günlerde havaların hızla ısınmasıyla birlikte eriyen Kars Çayı yavaş yavaş taşmaya başladı. Buzları bazı bölgelerde tam çözülen Kars Çayı'nın havalarının sıcak gitmesiyle birlikte tamamen çözüleceği kaydedildi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.