Karpuz hasadı başlıyor

Karpuz hasadı başlıyor

Türkiye'de karpuz hasadının en erken yapıldığı Çukurova'da hasat başlıyor.

Türkiye'de karpuz hasadının en erken yapıldığı Çukurova'da, 140 bin dekarda yaklaşık 850 bin ton ürün hasat edilmesi bekleniyor.

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Türkiye'de karpuz hasadının en erken Çukurova'da yapıldığını söyledi.

Çukurova'nın, Türkiye'de üretilen karpuzun yüzde 20'sini karşıladığını dile getiren Girmen, "Türkiye genelinde ortalama 4 milyon ton karpuz üretimi gerçekleştiriliyor. Çukurova ise yıllık 800-850 bin ton üretimle bunun yüzde 20'sini karşılıyor. Antalya'daki seralarda üretilen az miktarda karpuzu saymazsak Türkiye'de en erken karpuz hasadı bölgemizde yapılıyor" diye konuştu.

Karpuz hasadına bu hafta başlanacağını dile getiren Girmen, şunları kaydetti:

"Bu yıl bazı bölgelerde dolu ve fırtına nedeniyle ürün kayıpları yaşandı ancak bu, genel üretime fazla yansıyacak düzeyde değil. Bölgemizde 120-140 bin dekarda, buna seralar ve açık alanlar da dahil, karpuz ekimi yapılıyor. Eğer sorun çıkmazsa birkaç gün içinde karpuz hasadına başlanır. Adana karpuzunun piyasaya girmesiyle fiyatlar düşer."

Piyasada satılan karpuzların büyük çoğunluğunun İran'dan getirildiğini belirten Girmen, "Şu an piyasada yerli karpuz yok. Satılanlar da İran'dan getiriliyor. Denetlenmediği için yetiştirilirken hangi işlemden geçtiği, ne tür ilaçlar, katkılar kullanıldığı bilinmiyor. Vatandaşlarımıza, yerli karpuzu tercih etmesini ve bölgemizdeki hasadı beklemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.