Karne hediyesi bisiklet teknolojiye yenildi

Karne hediyesi bisiklet teknolojiye yenildi

Öğrencilerin geleneksel karne hediyesi olan bisiklet maalesef teknolojiye yenik düştü.

Karnesi 'pekiyi' olan öğrenciler, ailelerinden hediye olarak bisiklet yerine artık akıllı telefon, ipad, laptop gibi elektronik cihazlar istiyor.

Öğrencilerin karne hediyesi olarak bilgisayar ürünlerini tercih ettiğini söyleyen sektör temsilcisi Mehmet Efe, dükkanın camına astığı 'Karnesi 5 olana ipad ve bilgisayar bulunur' yazısı ile sektörün karne dönemindeki hareketliliğine dikkat çekiyor. Öğrencilerin öncelikli tercihleri ipad, notebook, laptop ve akıllı telefonlar.

Bununla birlikte bisiklet sektörü ise zamana karşı geride kalmanın sıkıntısını yaşıyor. Uzun yıllardır bisiklet ticareti yapan İrfan Ayyıldız, eskiden ailelerin çocuklarıyla karne hediyesi olarak bisiklet almaya geldiklerini ancak bugün bunun yok denecek derecede azaldığını, durma noktasına gelen işlerini ise yedek parça, yan sanayi hizmeti vererek ayakta tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayyıldız, "Bisiklet eskiden hediye oluyordu ancak şu anda durum böyle değil. Karne dönemleri bizim bisiklet satışımız olmuyor. Olursa da çok ender talep geliyor. Çocuklar artık genellikle bilgisayar, laptop, cep telefonu tercih ediyor. Sektörümüzün arka planda kalmasının bir diğer nedeni de elektrikli bisikletler oldu. Bisiklet almak isteyen vatandaşlar bunları (elektrikli bisiklet) daha çok tercih ediyor" diye konuştu.
Bu arada, bisiklet fiyatlarının ise her bütçeye uygun olarak 170 TL ile 5 bin TL arasında değiştiği belirtildi.

"KARNESİ 5 OLANA HEDİYELİK BİLGİSAYAR"

Öte yandan teknoloji ürünlerini satan iş yerleri de karne gününü heyecanla bekliyor. Balıkesir'de bu işle uğraşan Mehmet Efe, dükkanın camına, "Karnesi 5 olana ipad ve bilgisayar bulunur" yazılı bir duyuru astı. Karne günü yaklaşırken bunu müşteri çekmek için yaptıklarını belirten Mehmet Efe, öğrencilerin karne hediyesi olarak genellikle laptop ya da ipad istediklerini kaydetti. Efe, "Öğrenciler için bilgisayar ve internet artık vazgeçilmez bir şey. Neredeyse uyku dışında sürekli elektronik aletlerle iç içeler. Okulların tatile girmesi ile sektördeki talepler de artıyor. Biz de ona göre ürün temin ediyoruz. Satışlar ikiye, üçe katlanıyor" dedi.

Bilgisayar dükkanındaki duyurunun ise vatandaşlar tarafından ilgi gördüğü bildirildi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.