Karlsruhe'de Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Karlsruhe'de Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Karlsruhe'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programa 800 dolayında kişi katıldı.

Hz. Muhammed'in hayatının anlatıldığı programda şiirler okunup dualar edildi. Philippsburg Bruhrainhalle'de düzenlenen programa Karlsruhe Başkonsolosluğu Başkonsolos Yardımcısı Mahmut Niyazi Sezgin, Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Faklütesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Emin Paçalı Baden bölgesi DİTİB Dernek başkanları ile 800 dolayında kişi katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Karlsruhe Başkonsolos Yardımcısı Mahmut Niyazi Sezgin yaptığı konuşmada, Biz Müslümanlar ne zaman peygamberimizin arkasından, izinden gittik dünyanın efendisi olduk. Ne zaman arkasından gitmedik dünya bizim efendimiz oldu" dedi.

Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar ise yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Söylemez'in bu yılı peygamberimizin yaptığı işlerden "Merhamet Eğitimi" konusunu ele aldığını söyledi. Ayrıca dinlerarası diyalogtan ve barıştan söz etti.

Türkiye'den konuşmacı olarak gelen Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Faklütesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Maşalı Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlattı. Kutlu Doğum Haftası'nın önemine de değinen Maşalı, "Peygamber efendimizin doğumu nedeniyle düzenlenen bu etkinlikler yeni nesile peygamberimizi anlatmak için iyi bir fırsattır. Hz. Muhammed iyi bilmek ve yaşamak gerekir" diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası programı Sultanım İlahi grubunun söylediği güzel ilahiler, şiirler ve duaların okunması ve Türk mutfağının güzel yemeklerinin ikramlarıyla son buldu.

Kutlu Doğum Haftası programına katılan kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturması dikkat çekti.
Haberler