Karla mücadeleye 7,5 milyon lira

Karla mücadeleye 7,5 milyon lira

Türkiye'de karla mücadeleye 7,5 milyon lira yatırım yapıldı.

Türkiye'nin en fazla kar alan şehirlerinin başında gelen Bitlis'te karla mücadele için yapılan 7,5 milyon liralık yatırım, köylülerin kış mevsiminde yaşadığı kar esaretini bitme nokta noktasına getirdi

İl Özel İdaresi ağında bulunan 302 köydeki 2 bin 132 kilometrelik yolda kış mevsimi süresince çalışma yürüten İl Özel İdaresi, köylülerin kışın yaşadığı kar esaretine son vermek için karla mücadeleye dev yatırım yaptı.

Kar nedeniyle yüzlerce köy yolunun kapandığı, hastaların kızaklarla ya da askeri helikopterlerle hastaneye ulaştırıldığı kentte, bu yıl en fazla ödenek karla mücadeleye ayrıldı.

İl Özel İdaresi, köylülerin yaşadığı mağduriyete son vermek için 4 milyon 500 bin lira harcayarak araç parkını yeniledi, karla mücadele çalışmaları için ise yaklaşık 3 milyon liralık bütçe ayırdı.

Yolların kardan kapalı olması nedeniyle aylarca evlerinden dışarı çıkamayan köylüler de yapılan yatırımla geçmiş yıllarda yaşadıkları esaretten kurtuldu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'in, bölgenin en fazla kar alan illerinden biri olduğunu, bu nedenle de karla mücadeleye büyük önem verdiklerini söyledi.

Sorumluluk alanlarında bulunan kent merkezi ve ilçelere bağlı 302 köyde 2 bin 132 kilometrelik yol ağı bulunduğunu ve kış mevsimi süresince hemen her gün bu ağda karla mücadele çalışması yürüttüklerini vurgulayan Sözbilici, şöyle konuştu:

"Bitlis'in toplamda 343 köyü var. Fakat bu köylerimizden 25'i karayollarının ağından faydalanıyor. 16'sı ise sadece yaz mevsiminde kullanılıyor. Bu köyleri çıkardığımızda biz kış mevsiminde 302 köyde karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu çalışmalar için belirli noktalara kurduğumuz 10 şantiyemiz var. Buralarda 22 ekip ve 94 personelin yanı sıra 4 kar savurma makinesi, 18 greyder, 11 dozer, 21 pikap ve 20 loder ile çalışma yapıyoruz. Bu yıl karla mücadeleye ayrılan yaklaşık 3 milyon liralık bir bütçemiz söz konusu. Bu bütçeyle İnşallah bu yıl karla mücadele çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüteceğiz."

-"302 köy yolunu 3 günde açabilecek güçteyiz"

Sözbilici, kar yağışının tüm ilde etkisini gösterdiği zamanlarda tüm köylerle irtibatın kesilebildiğine dikkati çekerek, 3 milyon liralık bütçenin dışında bu yıl 4,5 milyon lira harcayıp yeni iş makineleri aldıklarını dile getirdi.

"Yenilenen araç parkımızla 302 köy yolunu 3 günde açabilecek güçteyiz" diyen Sözbilici, filolarına yeni kattıkları iş makinelerini Mutki ve Hizan gibi kış mevsiminin daha çetin geçtiği ve şehir merkezinden uzak olan ilçelerde görevlendirdiklerini kaydetti.

Sözbilici, eski araçlarının ise tüm bakımlarının yapıldığını bildirerek, yenilenen araçlarla bu aydan itibaren yaşanacak bir acil durum ya da afete, anında müdahale edebilecek güce kavuştuklarını sözlerine ekledi.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.