"Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması

"Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması

Bitlis’in Hizan ilçesinin doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla "Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Bitlis’in Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) tarafından, ilçenin doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla "Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam İnci’yi makamında ziyaret etti. 30-31 Mayıs tarihlerinde arasında yapılacak olan "Hizan her mevsim güzeldir" konulu fotoğraf yarışmasına ülke çapından 150’ye aşkın fotoğrafçının katılması bekleniyor. 

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal çapta 2. fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini söyledi. İlçenin doğası ve konumu bakımından Bitlis’in en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirten Kaymakam İnci, ilçenin tanıtımının yeterince yapılamadığını vurguladı. İlçenin tanıtımı için 2 günlük etkinlik düzenlediklerini belirten Kaymakam İnci, organizasyonla 2 gün boyunca amatör ve profesyonel fotoğrafçıları ilçede ağırlayarak doğal güzelliklerinin belgelenmesini ve tanıtımını sağlayacaklarını aktardı. 

Organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan HİFOD Başkanı Mahmut Özdemir ise Türkiye’nin dört bir yanından fotoğrafçıları Hizan’da buluşturacaklarını söyledi. Dernek olarak ilk kez böylesi kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını ve kendini kanıtlamış fotoğraf sanatçılarının ilçeye geleceğini belirten Özdemir, yarışmada dereceye giren sanatçılara çeşitli ödüllerin verileceğini bildirdi. Özdemir, "Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması mimarı olan Hizan Kaymakamı Sedat İnci’ye teşekkür etti. Etkinlik boyunca çekilen fotoğrafların sergileneceği belirtildi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.