Kardinal: Çan'a evet diyen Almanya Minareye de evet demeli

Kardinal: Çan'a evet diyen Almanya Minareye de evet demeli

Almanya kardinali Rainer Maria Woelki, ülke siyasetçilerini eleştirdi

Köln Kardinal Woelki, Almanya İslam tutumunu eleştirerek "Kim Kilise`nin çanına evet diyorsa Camii`nin minaresine de evet demelidir" dedi. 

Kardinal Rainer Maria Woelki yaptığı açıklamada: "AFD nin yaptigi gibi müslümanları kötüleyenler kilise ve küçük kiliselerde olduğu gibi müslümanlara ait ibadethane ve camiilerin de anayasanın koruması altında olduğunu bilmelidirler“ dedi.

Kardinal Woelki devamında ise şunları kaydetti;

"Bütün bir dini, evet, dünya dinlerinden birini art niyetle teşhir edilmesi inanılmaz bir şey. Almanya'da din özgürlüğünün olduğunu görmeleri için Anayasa bir kez göz atmaları yeterli olurdu. Hiç kimse ister hristiyan ister müslüman olsun, inancından dolayı ayrimcı politikalara tabii tutulamaz. Yani evet her kim Kilise`nin çanına evet diyorsa camiinin minaresine de evet demeli.

Anayasanın garanti altına aldığı inanç ve din hürriyetini sorgulayanların korku oluşturan istekleriyle anayasanın tabanını çoktan terkedip etmedikleri sorusunu kendilerine yöneltmeleri gerekiyor.

Acılarla dolu Alman tarihinden yola çıkarak bir daha asla insanların ırkı kökeninden dolayı dışlanmasına ve zulmedilmesine izin verilmemeli. Bizim Almanya için böyle alternatiflere ihtiyacımız yok."

Haber10

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum