Kardeşlik köprüleri eğitimle kuruluyor

Kardeşlik köprüleri eğitimle kuruluyor

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “ Tanış Olalım, Kardeş Olalım” sloganıyla Üsküdar ilçesindeki okullar ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okullar arasında Kardeşlik Köprüleri kurmak maksadıyla hayata geçirilen KARDEŞLİK PROJESİ...

Projeye dâhil olan Üsküdar’dan 20 okul ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizdeki 20 okul bir yıl boyunca eğitim, kültür ve sosyal alanlarda ortak paylaşımlarda ve etkileşimlerde bulundu. Üsküdar’daki okulların öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu illerindeki kardeş okullarındaki arkadaşlarıyla mektuplaştılar, ortak doğa kampı yaptılar, kardeşlik temalı kısa film çektiler, farklı branşlarda eğitim materyalleri tasarlayıp kardeş okullarına gönderdiler, Üsküdar’daki Okullar kardeş okullarıyla STEM eğitimi projesi konusunda ortak çalışmalar yaptılar, Kutlu Doğum Haftasını birlikte kutladılar, birbirlerinin yaşadığı şehirlerdeki örnek şahsiyetleri tanıdılar, birbirlerinin şehirlerinde kütüphaneler kurdular, kardeşlik temalı yarışmalar düzenlediler. Proje kapsamında 210 öğrenci ve 60 öğretmen kardeş okulunu ziyaret etti. 

Kardeş Okullar idarecisi, öğretmeni, öğrencisiyle yurdun bambaşka bir yerinde eğitim düzleminde neler yaşandığından haberdar oldular, birbirlerini tanıyarak kardeş oldular.  

15 – 17  MAYIS TARİHLERİNDE KARDEŞLİK ÇALIŞTAYININ İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KARDEŞLİK PROJESİ'nin ikinci çalıştay toplantısı 15-17 Mayıs tarihlerinde Mardin'de gerçekleştirildi.
Çalıştayda; kardeşlik köprülerinin kurulmasını hedef alan projenin bir yıllık süre zarfında aldığı yol değerlendirildi. Gelecek sene için projeye dair sunulan öneriler, oluşturulan çalıştay gruplarında konuşulup 2017 – 2018 yılında yapılacaklar planlandı. 
Mardin Mehmet Akif İnan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kardeşlik Çalıştayına; Üsküdar Kaymakamı Mustafa GÜLER, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup SARI, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan AYDIN, Kardeş Okulların Okul Müdürleri, Projenin Koordinatör Öğretmenleri katıldı. Çalıştay açılışında Mardin'in yetiştirmiş olduğu hocalar, akademisyenler ve STK temsilcileri de bulundu. Programda Artuklu Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA ve Mustafa DEMİRKAN hocalar da konuşma yaptılar.

Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yaşama Dokunanalar Derneği ve İGEDER’in katkı sunduğu Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahibi olduğu çalıştay; Üsküdar’da doğan projenin önümüzdeki sene İstanbul genelindeki bütün okullarda uygulanacağı müjdesi ile son buldu. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.