Kardeşlik deyince Said Nursi aklıma geliyor

Kardeşlik deyince Said Nursi aklıma geliyor

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Diyarbakır'a gelince hep akıllarına birliğin, kardeşliğin, Saidi Nursi'nin geldiğini söyledi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'a gelince hep akıllarına birliğin, kardeşliğin, Selahattin Eyübi'nin, Saidi Nursi'nin geldiğini ve onların önünde sevgiyle saygıyla eğildiklerini söyledi.

Kurtulmuş, partisince Ziya Gökalp Spor Salonunda düzenlenen Diyarbakır İl Kongresinde yaptığı konuşmada, "Diyarbakır'a gelince hep akılımıza birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, şarkın büyük komutanı Selahattin Eyübi, Saidi Nursi, Süleyman Nazif, Ahmed Arif, Celal Güzelses, bu memleketi hala diri tutan Norşin, Hizan, Tillo ve şanlı ecdadımız geliyor, onların önünde sevgiyle, saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Bu bölgede özellikle son 30 yıldır üzücü olayların yaşandığı dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Türkü ile Kürdü ile bin 100 yıldır farklılıklarıyla birlikte kardeşçe yaşadığı aklımıza geliyor. Ne oldu da bu halklar kendinden bezgin hale geldiler? Geçmişte nasıl birlikte olmuşsa, kardeşçe yaşamışsa kıyamete kadar birlikte yaşayacaktır. Yeter ki bu oyunu bozacak kararlılığı ortaya koyalım. Yeter ki, barış ve kardeşliği bir siyasi argüman olmaktan çıkaralım. Yeter ki bu ülkenin namuslu Türkleri ve Kürtleri bu oyunun farkına varsın ve bu oyunu bozmak için gayret sarf etsin. Türkiye, bu topraklarda binlerce yıllardan beri barış içerisinde ve kardeşçe birlikte yaşayan insanlarımızın arasına sokulan fitne tohumları ile uğraşıyor. Biz bu ülkenin insanlarının gençlerinin hala teröre kurban verilmesine, hala bu ülkede bir takım karanlık senaryoların oynanmasına, halen Diyarbakır'ın, Dicle'nin doğusunda binlerce, belki on binlerce faili meçhulün devam etmesine 'dur' demeliyiz. Bu topraklardaki bu kavganın sona ermesi ve barışın gelmesinden yanayız."

Haberler