Kardeş şehirlerden sağlıkta işbirliği

Kardeş şehirlerden sağlıkta işbirliği

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği ile Burdur Kamu Hastaneleri Birliği'nin toplum ruh sağlığı merkezleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, iki şehrin TRSM birimleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra her türlü desteğin karşılıklı verilmesi hedefleniyor.
 
Isparta Kamu Hastaneleri Birliği ile Burdur Kamu Hastaneleri Birliği'nin Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Isparta Devlet Hastanesi'nde düzenlenen imza töreni öncesinde konuşan Psikolog Şule Tola “Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezleri(TRSM) bünyesinde 250 üyemiz var. Ruhsal rahatsızlığı olan bireylerin sosyalleşmesi noktasında güçlerimiz birleştirirsek daha güzel hizmet edeceğimize karar verdik. Burdur’la görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi. TRSM çalışanları olarak yola çıkarken ruhsal sıkıntıları olan hastaları hedeflemiştik. 2 yıl içinde gördük ki asıl iyileşen biz olduk. Asıl moral toplayan, mesleki performansı en üst düzeyde yaşayan, bir iyilik yapmanın hazzını sonuna yaşayan asıl bizler olduk” açıklamasında bulundu.
 
İYİLİK HAREKETİ VURGUSU
 
Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sedat Kavas ise konuşmasında, "Dünya Sağlık Örgütü sağlığı tanımlarken sadece beden sağlığını ifade etmiyor. Sağlık dediğimiz zaman bedenen, ruhen ve sosyal yönden bir iyilik hareketi olarak tanımlanıyor. Buradan hareketle TRSM'nin ne kadar önemli iş gördüğünü belirlemiş oluyoruz. Gerçekten devlet, sosyal devletse devlet. Sosyal açıdan bir sıkıntının olduğu bireyler sağlıklı bireyler olamıyor. Bu protokolümüzün de karşılıklı kardeş şehrimiz Isparta ile hayırlara vesile temenni ediyorum” dedi. 
 
BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI
 
Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Osman Aydın ise, Burdur ile güzel hizmetlere imza atacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. İki il arasında imzalanan işbirliği protokol, kapsamında, Burdur Kamu Hastaneleri Birliği ve Isparta Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı TRSM birimleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulması, her iki kurumun çalışmaları ile alakalı karşılıklı fikir teatisinde bulunması, her iki kurumunda ayrı ayrı yaptığı organizasyonlara kardeş TRSM’yi davet ederek hastaların sosyalleşmesine, moral ve motivasyonun yükselmesine katkıda bulunmak, gibi amaçlar güdülüyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.