Kardeş olamadık bizi affet Allah'ım

Kardeş olamadık bizi affet Allah'ım

Hacı adaylarına seslenen Mehmet Görmez 'Kerim kitabında, 'Müminler ancak kardeştir' buyuruyorsun. Ama bizler kardeşler olamadık' şeklinde konuştu.

İslam'ın beş şartından hac görevi için kutsal topraklarda bulunan milyonlarca hacı adayı, Arafat Vakfesi'nde bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Arafat'ta, Türk hacı adaylarının bulunduğu İrşat Çadırı'nda Arafat programı icra edildi. Programın ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir konuşma yaptı.
 
HUKUKA RİAYET ETMEDİK
 
Kur'an-ı Kerim'de 'Müminler ancak kardeştir' buyurulduğunu ancak bizlerin onun emaneti olan kardeşlik ahlakı ve hukukuna riayet edemediğimizi belirten Görmez şöyle devam etti; "Zihinleri bir, yürekleri bir, gayeleri bir, sevgileri bir kardeşler olamadık. Bizleri yürekleri birbirleri için çarpan, birbirlerinin iyiliği için koşan gerçek kardeşler eyle. Bizlere din kardeşliğini yeniden tattır."
 
ŞİDDETE REFERANS OLMAZ
 
Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bugün Arafat'tayız ama İslam ümmeti acının bayramını yaşamakta. Bu katliam karşısında insanlık seyirci konumundadır. Müslümanlar da maalesef seyirci ve sessiz kalmaktadır. Buradan bütün müminlere sesleniyorum ne haksızca bir cana kıymanın ne de şiddetin kaynağı asla İslam olamaz. Barış ve esenlik dini olan İslam'dan bu eylemlere referans çıkmaz.'
 
Mahşerin provası
 
Hacı adayları, daha sonra öğle ve ikindi namazlarını cuma vaktinde kılarak, 'Cem-i takdim' yaptı. Namazdan sonra Arafat'ta bulunan hacı adayları, vakfe yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yaptığı 'vakfe duası'na hep bir ağızdan 'Amin' diyen hacı adayları, duygusal anlar yaşadı. Yaklaşık 50 dakika süren vakfe duasının ardından mazlum coğrafyalarda yaşanan kan, gözyaşı ve acının son bulması için de dua edildi. Prof. Dr. Görmez, duadan sonra hacı adaylarına seslenerek, birbirlerine sarılıp helalleşmeleri çağrısında bulundu. Sıcak havaya rağmen vakfe duasını birlikte yapan 61 bin 300 Türk hacı adayı, adeta mahşeri yaşadı.
 
Mazlumlara gönlümüzü açıyoruz
 
Mehmet Görmez, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Görmez mesajında, Müslümanların son birkaç yüzyılı hep çile, sıkıntı, kargaşa ve kaos içinde geçirdiğine işaret ettiği mesajında, şu görüşleri dile getirdi:
 
ÖRNEK OLUYOR
 
"Her kimden ve nereden gelirse gelsin zulüm zulümdür diyor, mazlumlara gönlümüzü ve kapımızı açıyoruz. Aziz milletimiz tarihte olduğu gibi bugün de kendisine iltica eden mazlumlara ayrım yapmaksızın kucak açıyor, bu şerefli duruşu bir kere daha tarihe örnek oluyor."
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.