Kardeş kavgasının kazananı olmaz

Kardeş kavgasının kazananı olmaz

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi.

Fatih Karakılıç'ın haberi:

 Platform adına konuşan Halil Eldemir, "Kardeş kavgasının kazananı olmaz. Gün, büyük ve güçlü Türkiye ideali için yeniden kucaklaşma günüdür." dedi.

Bursa'da 70 sivil toplum kuruluşunun üyesi olduğu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından cuma namazı sonrası Orhangazi Parkı’nda yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Platform adına konuşan Bursa İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (BİHMED) Başkanı Halil Eldemir, ‘Büyük ve lider Türkiye’ idealini gerçekleştirmeye dönük icraatlarla bağdaşmayan yolsuzluk iddialarının, toplum tarafından şaşkınlıkla izlendiğini söyledi.

Eldemir şunları kaydetti: "Hükümetten beklentimiz; ‘3 Y (yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele) ile mücadele’ sloganıyla startını verdiği ‘Büyük Türkiye’ yolculuğu adına mensubiyetine bakmaksızın yolsuzluk iddialarına adı karışanların üzerine gitmesi ve kamuoyunu tatmin edecek bütün adımları içtenlikle atarak, adaletin yerini bulmasını sağlamasıdır. Siyasi iktidar, bu çerçevede varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklamalı, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak, milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini de bu vesileyle ortaya çıkarmalıdır. İddialar kapsamında, hukukun temel doktrini olan, masumiyet karinesinin önemine işaret etmek isteriz. Her olayda geçerli olduğu gibi son soruşturmada ismi geçen kişilerin de peşinen hükümlü ilan edilmiş gibi gösterilmemeleri ve ilgileri yoksa iddiaların ailelerini de kapsayacak şekilde genişletilmiş gibi gösterilmemeleri, toplumsal adalet duygumuzun törpülenmemesi için çok önemlidir."

Halil Eldemir, Cemaat- AK Parti tartışmasını fırsat bilen ve bunun arkasına gizlenen küresel operasyonun, kurulmasına ramak kalan toplumsal bütünleşmeye zarar verdiğini dile getirdi. Eldemir, “Bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek için harekete geçirilen potansiyel, milli iradeyi ve kardeşlik iklimini hakim kılmak isteyen medeniyet değerlerine bağlı kitleler tarafından devre dışı bırakılacaktır. Kardeş kavgasının kazananı olmaz. Gün, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ ideali için yeniden kucaklaşma günüdür. Platform olarak bu yol da bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.