Karatay'a çok yönlü Kur'an Kursu

Karatay'a çok yönlü Kur'an Kursu

Karatay'da yaklaşık bir buçuk yıl önce inşaatına başlanılan Yenikent Kur'an Kursu tamamlanarak hizmete açıldı. 380 bin TL'ye mal olan kurs binası içerisinde 4 sınıf, çok amaçlı salon ve lojman bulunuyor.

Yenikent Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Karatay İlçe Müftülüğü, Karatay Belediyesi ve hayırseverler tarafından bir buçuk yılda tamamlanan Yenikent Kur'an Kursu okunan dualarla hizmete açıldı. Açılış törenine Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Selçuklu Müftüsü Ali Oktan, dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yenikent Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyfettin Yasak, yapılan binanın 380 bin TL'ye mal olduğunu ifade ederek, "Kur'an Kursu binası içerisinde 4 sınıf, çok amaçlı salon ve lojman bulunuyor. Emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ederim" dedi. Ardından söz alan İlçe Müftüsü Arslantürk de, yeni yapılan kursla birlikte ilçe genelinde hizmet veren Kur'an Kursu sayısının 72 olduğunu söyledi. Arslantürk, Kur'an kurslarının rehabilitasyon görevi yürüttüğünü sözlerine ekleyerek, 12 ay hizmet verecek olan Yenikent Kur'an Kursu'nun hayırlı olmasını diledi.
 
'HER YAŞTA KUR'AN EĞİTİMİ ALMAK MÜMKÜN'
 
Hayırseverliği Peygamber efendimizin hadislerinden örneklerle anlatan İl Müftüsü Akpınar da, Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okuyan insandan zarar gelmeyeceğini söyledi. Kur'an eğitiminin 4-5 yaşlarında başladığını dile getiren Akpınar, herkesin her yaşta Kur'an eğitimi alma imkânına sahip olduğunu belirtti. Kur'an-ı Kerim'in hayat düsturumuz olduğunu söyleyen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, "Kur'an öğrenmek bize hem çevremizi hem de çevremize karşı sorumluluklarımızı tanımamızı sağlar" diye konuştu.
 
'ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPTIK'
 
Kursun yapımında ellerinden geldiği kadar katkıda bulunduklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hançerli, yeni bağlanan mahallelere asfalt, çocuk parkı ve yeşil alan çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, Yenikent Kur'an Kursu'nun yapımında emeği geçenlere ve hayırseverlere teşekkür etti. Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Altıntaş da, karşılıklı sevgi, saygı ve yardımlaşmanın asil görevimiz olduğunu söyledi. Eğitim kurumlarına sahip çıkıldıkça çocukların güzel eğitim alacağını ifade eden Altıntaş, Yenikent Kur'an Kursu'nun hayırlı olmasını diledi. Protokol konuşmaları sonrasında emeği geçen hayırseverlere plaket verilirken, Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Oktan'ın yaptığı dua ile Yenikent Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.