Karamanlı Nur Talebeleri FETÖ ile karıştırılmaktan rahatsız

Karamanlı Nur Talebeleri FETÖ ile karıştırılmaktan rahatsız

Risale-i Nur tedrisatı ile bilinen Huzur Vakfı yetkilileri kendilerinin FETÖ militanlarıyla karışrırılmasından rahatsızlar.

Risale-i Nur tedrisatı ile bilinen Huzur Vakfı yetkilileri kendilerinin FETÖ militanlarıyla karışrırılmasından rahatsızlar.

15 Temmuz 2016 akşamı millete darbe için harekete geçen grubun darbe girişimi gün açığa çıkmaya başlamasıyla birlikte Huzur Vakfı'nında içinde bulunduğu cemaat ve tarikatlerin hemen tamamına yakını milli iradenin asker silahıyla ele geçirilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek meydanlarda yerini almıştı.

Karamandan.com'u ziyaret eden Huzur Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Osman Murat Bedir ve Başkan Yardımcısı Maruf Demir "Risale-i Nur talebelerinin FETÖ’cülerle karıştırılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Ziyarette konuşan Osman Murat Bedir Bediüzzaman Said Nursi'nin "Fedakar Nur talebeleri memleketin her tarafında emniyet ve asayişin fahri, manevi muhafızlarıdırlar." dediğini anımsatarak, seçilmiş iktidara savaş açan, devletimize eli kanlı bir şekilde darbe girişiminde bulunan Gülen Cemaati’nin, ana hatlarını Bediüzzaman’ın çizdiği Nurculuk’la uzaktan yakından ilgisinin olmadığını vurguladı. Bediüzzaman Said Nursi'nin, askerlerin siyasete karışmamasını ve kalkışmanın İslam'a aykırı olduğunu beyan eden cümlelerinin hatırlatıldığı ziyarette, darbe girişiminin hain bir plan olduğu ifade edildi.

 

Karamandanhaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.