Karaman'da Kutlu Doğum yarışması

Karaman'da Kutlu Doğum yarışması

Peygamberimizin hayatıyla ilgili sınavda başarılı olanlar ödüllendirildi

Karaman'da, yaklaşan Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, Peygamber Efendimizin hayatının konu edildiği sınavda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Karaman İl Müftülüğü ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (KAREGDER) birlikte organize ettiği 'Seç Yıldızını Yaşat Adını ve Herkes O'nu Okuyor' projesi kapsamında, 5 ayrı kategoride yapılan sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Demosan Otel'de yapılan törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez ve İl Müftüsü Nuri Değirmenci katıldı.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, proje kapsamında yapılan sınavla Peygamber Efendimizin daha iyi tanınmasını, örnek alınmasını hedeflediklerini belirterek sınav öncesi hazırlık sürecinde bunu başardıklarına inandığını söyledi. Engelli bir öğrencinin bir refakatçi eşliğinde sınava gelmesinin, sorumlu olduğu kitabı yaklaşık 50 kez okuyan çocukların bulunmasının ve tüm soruları doğru cevaplayanların sayısının fazlalığının buna işaret eden güzel olaylar olduğunu ifade eden Okçu, bu projenin Türkiye'de ilk olduğuna da dikkatleri çekti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Karaman'ın dünyada bir ilk olduğuna inandığı bir organizasyona imza attığını belirterek emeği geçen herkesi tebrik etti. Karamanlılardan gelecek yıllarda sınava katılan herkese ödül vermesini isteyen Keleş, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan programlar içinde Karaman'daki organizasyonun en dikkat çekici olanı olduğunu ifade etti.

Demosan Otel'deki program, 5 ayrı kategoride ilk 10 a giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve projeye sponsor olan firmalara plaket verilmesi ile sona erdi.

CİHAN