Karakol, Kur'an kursu oldu

Karakol, Kur'an kursu oldu

Terör olayları bittiği için kapanan Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Gönderme köyündeki Gönderme Karakolu’nun binası, resmi yatılı Kur’an kursuna çevrildi

Erol Metin'in haberi:

İhtiyaç kalmadığı için kapanan karakollardan biri olan Van Muradiye’deki Gönderme Karakolu’nun binası, Kur’an kursu oldu.

Tüm ayak diremelere rağmen kararlılıkla sürdürülen çözüm süreci, tek parti zihniyetinin ağır bedeller ödetip asimile etmeye çalıştığı Müslüman Kürt halkına ilkleri yaşatıyor. Süreçle birlikte terör olayları sona erdiği için boşaltılan Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Gönderme köyündeki karakol binası, yatılı Kur’an kursuna çevrildi. “Abdulkadir Geylani” adını alan resmi Kur’an kursunda, 30 öğrenciyle eğitime başlandı. Bu sayının 100’e çıkarılması hedefleniyor. Etraftaki köylerden de öğrenci alınabilecek. 230 hanelik Gönderme köyünde kurulan Abdulkadir Geylani Kur’an Kursu’nda okuyan talebelerin iaşeleri şu an köylüler tarafından imece usulüyle karşılanıyor.

Bugüne kadar terörle anılan Muradiye’de böyle bir projenin hayata geçirilmesi takdirle karşılanıyor. Muradiye’nin ilim yuvası haline getirilmesi amaçlanıyor. Çevre köyler için de örnek teşkil edebilecek olan Gönderme köyündeki Kur’an kursunda öğrencilere 4 yıl boyunca Arapça eğitimi, fıkıh, hadis, tefsir, kelam ve diğer ilimler öğretilecek. Kur’an talebeleri eşzamanlı olarak da açıktan İmam Hatip Lisesi okuyabilecek. Böylece lise diploması da alınarak öğrencilerin istihdamı sağlanacak.

“HAYAL BİLE EDEMEZDİK”

Konuyla ilgili konuşan Gönderme köyü muhtarı İzzettin Acar, köylerindeki ilk karakolun 1964’te kurulduğunu, ihtiyaç kalmadığı için Valilik kararıyla kapanan Gönderme Karakolu’nun ise çatışmaların yoğunlaştığı 90’lı yıllarda faaliyete geçtiğini aktardı. Karakolun 2013 yılının Ağustos ayında boşaltıldığını belirten Acar, karakol binasının ilmin öğretildiği bir mekan olması için köylülerden gelen yoğun talep üzerine Muradiye Kaymakamlığı’na dilekçe verdiklerini, Kaymakamlığın binayı köy heyetine devrettiğini, sonrasında karakolun resmi Kur’an kursu olması amacıyla Diyanet’e başvurduklarını, Diyanet’in onayıyla Abdülkadir Geylani Kur’an Kursu’nun hizmete açıldığını söyledi. 10 yıl önce böyle bir gelişmeyi kimsenin hayal bile edemeyeceğini kaydeden Acar, “Gönderme Karakolumuzun bir ilim yuvasına dönüşmesi bizim için gurur vericidir. Türkiye’de bu bir ilktir. Devletle milletin kaynaşmasına iyi bir örnektir. Çocuklarımızın elinin silah değil, kalem tutmasını istiyoruz” dedi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.