Karaisalı'da zeytin yüzleri güldürdü

Karaisalı'da zeytin yüzleri güldürdü

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Adana'da hava koşulların iyi gitmesiyle birlikte üründeki verim üreticiyi sevindirdi

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Adana'nın Karaisalı ilçesinde, geçen yıllara oranla bu yıl hava koşularının uygun gitmesiyle zeytin üretiminde önemli artış sağlandı.

Karaisalı Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla üreticilerinin bu yıl daha verimli bir sezon geçirdiğini söyledi. 

Metin, ilçenin yaklaşık 15 bin dekarlık üretim sahasında hasat yapıldığını ve bu yıl zeytinin çiçeğe durduktan sonra rüzgardan fazla etkilenmediğini belirterek şunları ifade etti:
''Hava koşullarının iyi gitmesi üreticiler açısından bu yıl büyük şans oldu. Şu anki üretim çiftçinin yüzünü güldürmeye yetti. Fiyat olarak da bu yıl daha iyi gidiyoruz. Geçen yıl ilçe üreticilerinin ellerinde yeterli ürün olmadı ama bu yıl hem üretimden hem de fiyatlardan memnunuz.''

En iyi zeytinin pazar tezgahında 4-5 lira arasında değişen fiyatlara satıldığını, fiyatların aşırı yükselmesin ilçe üreticilerinin aleyhine olduğunu aktaran Metin, şu değerlendirmeyi yaptı:

 ''İnsanlar zeytin fiyatlarını artığını duyunca alımı erteliyor ya da 10 kilogram ihtiyacı varsa 3 kilo alıyor. Zeytin fiyatının çok yüksek olmasının üreticiye pek katkısı yok. Fiyatların makul seviyede seyretmesi hem üretici açısından hem de tüketici açısından daha karlı bir durum haline geliyor. Bu yıl fiyatların aşırı derecede yükselmesini beklemiyoruz. Üretimin bu şekilde artması mutlaka tüketiciye yansıyacaktır.''

 Metin, ilçede üretilen zeytinlerin büyük bir kısmının kent merkezinde tüketiciyle buluştuğunu sözlerine ekledi.

 Tüketici Ayhan Nazik de geçen yıl 6 liraya aldığı zeytini bu yıl 4,5-5 liraya aldığını belirterek, ''Zeytin sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Pahalı olunca alamıyorduk ama bu yıl rahatlıkla alıp tüketebileceğiz. İnşallah fiyatlar yükselmez ve her yıl bu şekilde devam eder'' diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.