Karadenizin en büyük Hafızlık Kur’an Kursu açıldı

Karadenizin en büyük Hafızlık Kur’an Kursu açıldı

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yatılı hafızlık Kur’an kursu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılımıyla Ordu’da açıldı.

Cihan Demirhan'ın haberi:

Ordu'nun Cumhuriyet Mahallesi'nde hizmete giren Bölge Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ordu’da vatandaşlar tarafından toplanan yardımlarla inşaatı 3 yılda tamamlanarak hizmete giren Kur’an kursu binası yaklaşık 5 milyon liraya mal oldu. Binanın yapımından kalan 1.5 milyon liralık borç için ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez devreye girdi. Görmez, Diyanet olarak binanın borcunun ödenmesi için katkı sağlayacaklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hafızlık diploması olan insan sayısının 120 binin üzerinde olduğunu belirterek Kur’an hizmetini yürüten 15 binden fazla bina olduğunu, bu binaların neredeyse tamamının hayırseverler tarafından yapıldığına dikkat çekti. "Sadece bu binaları değil bütün camilerimizi, bütün mescitlerimizi, Kur'an Kurslarımızı hatta üstüne vazife olmadığı halde müftülük binalarımızın da yüzde 90'ını hayırsever halkımız yapmıştır. Ben şahsınızda ülkemizin bütün hayırseverlerine gösterdikleri bu yüksek teveccühlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Prof. Dr. Görmez, yeryüzündeki bütün ayrılıkların Kur’an- ı Kerim’in ayetleri ile kainatın ayetlerinin birbirinden ayırmaktan kaynaklandığını belirterek, tevhidin, birliğin ancak Kitap’ın ayetleri ile ve kainatın ayetlerini birleştirildiği zaman oluşacağını söyledi. Prof. Dr. Görmez, ‘O kitap bize kainatın Müslüman olduğunu anlatır. Tabiat Müslümandır, çünkü tabiat yaratıcısına teslim olmuştur’ diye ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, binanın yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür plaketi verdi. Başkan Prof. Dr. Görmez, Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet bölgenin manevi şahsiyetlerinden Nuri Genç Hocaefendinin duaları eşliğinde binanın açılışını gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez açılışın ardından karayoluyla Giresun'a gitti.

Cihan