Karadeniz Havzası tek biletle gezilebilecek

Karadeniz Havzası tek biletle gezilebilecek

Karadeniz Havzası tek biletle gezilebilecek

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen "Karadeniz Havzası'nda Yenilikçi Kırsal Turizmin Desteklenmesi" projesi kapsamında hayata geçirilen "Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi" ile Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Karadeniz Havzası'nda belirlenen noktalar tek biletle gezilebilecek.
 
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen "Karadeniz Havzası'nda Yenilikçi Kırsal Turizmin Desteklenmesi" projesi kapsamında hayata geçirilen "Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi" ile Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Karadeniz Havzası'nda belirlenen noktalar tek biletle gezilebilecek. Projenin Türkiye ayağı irtibat temsilcisi ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Projeleri Ar-Ge Birimi görevlisi Serdar Serhat Salantur, özellikle zengin turistlerin artık 5 yıldızlı otellerde konaklamaktan keyif almadıklarını, farklı alternatifler arayan insanların kırsalda köylülere yardım ederek tatil yapmayı tercih ettiklerini belirterek, Karadeniz'de bunu fırsata çevirmek istediklerini söyledi. "Kırsal turizm adına Karadeniz'de ne yapılabilir" üzerinde durduklarını ifade eden Salantur, "Karadeniz'de bununla ilgili birçok imkan var. 'Bunları nasıl uluslararası boyuta taşırız' düşüncesinden hareketle AB destekli projeye ortak olduk" dedi.
 
KIRSAL TURİZM GELİŞECEK
 
Ermenistan koordinatörlüğündeki projenin diğer ortaklarının Bulgaristan ve Gürcistan olduğunu, projenin Mayıs 2015'te sonlanmasının planlandığını anlatan Salantur, proje kapsamında kırsal turizmin geliştirilmesinin hedeflendiğini, dört ortak ülkede belirlenecek kırsal turizme yönelik noktaların ziyaret edilebilmesi için "Sınır Ötesi Tek Bir Ziyaretçi Paketi" oluşturulacağını dile getirdi. Salantur, yaptıkları çalışmalardan ilkinin Doğu Karadeniz'de oda, kahvaltı hizmeti veren 16 işletme tespit etmek olduğunu kaydederek, "7 seyahat acentesi, 4 de yöresel ürün üreten işletme tespit ettik. Bunlara, projemizin yerel ortakları olarak 5 farklı konuda Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerince 30'ar saatlik eğitim verdik. Daha sonra da çalışma ziyaretleri gerçekleştirdik. Yerel ortaklarımızın temsilcileriyle Ermenistan, Bulgaristan, Gürcistan'da çalışma ve iyi uygulama örnekleri ziyaretleri gerçekleştirdik" dedi. Salantur, proje kapsamında geliştirilecek "Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi" adlı proje ürününe dahil edilecek etkinlikler, ziyaret noktaları, sunulacak hizmetlerin Şubat 2015'e kadar tamamlanacağını belirtti.  
 
TEK BİLETLE 4 ÜLKE
 
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Projeleri Ar-Ge Birimi Ofisinden Mehtap İskender ise projeyle 4 ülke arasında bölgesel bir ağ oluşturulmasının hedeflendiğini ifade ederek, oluşturulan ağ kapsamında da bir turistin, tek bir bilet alıp 4 ülkede de kırsal turizme dönük bölgeleri gezebileceğini söyledi. İskender, paketin içinde birden fazla tatil seçeneği sunulacağını dile getirerek, "Örnek vermek gerekirse 'kuş gözlem tatili' veya 'geleneksel düğünlerin gözlemi tatili' ya da 'macera turizmi' gibi farklı başlıklar olacak" ifadesini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.