Karadeniz bölgesinde kar yağışı etkili oluyor

Karadeniz bölgesinde kar yağışı etkili oluyor

Ilgaz Dağı'nda kayak tesislerinin bulunduğu alanda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Samsun'un yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Kastamonu, Samsun ve Çorum'da kar yağışı etkili oluyor.

Kastamonu'da özellikle Ilgaz Dağı'nda etkili olan yağış sonucu kar kalınlığı, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin bulunduğu kısımda 5, kayak tesislerinin bulunduğu alanda ise 15 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı, olumsuzlukların yanında kartpostallık görüntüler de oluşturuyor.

Kastamonu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının kent merkezi ve Ilgaz Dağı'nda perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceğini belirtti.

Samsun
Samsun'un yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Sahil kesimlerinde günün ilk saatlerinde yağmur ve fırtına etkili olurken, iç kesimlerde ve yükseklerde kar yağışı görüldü.

Samsun-Ankara karayolu Toptepe mevkisinde kar yağışı yoğunluğunu hissettirirken, yüksek kesimler beyaza büründü.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda, hava sıcaklığının 8 ila 12 derece düştüğü bölgede yağışların yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde etkisini sürdüreceği belirtildi.

Çorum
Kentte sabah başlayan yağmur, öğle saatlerinde yerini kara bıraktı. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok yer beyaza büründü.

Kargı, Osmancık ve İskilip ilçesindeki yaylalar ile Sungurlu'nun yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu.

Çorum-Ankara karayolundaki Koparan ile Çorum-Samsun karayolundaki Kaymakçı mevkilerinde etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla herhangi olumsuzluk yaşanmaması için karayolları ekiplerince tedbir alındı.

Koparan mevkisinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil, refüje düştü. Sürücü ile araçtakiler kazayı yara almadan atlattı. Otomobil, çekici yardımıyla kaldırıldı.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 10 derece düştüğü kentte perşembe gününe kadar yağmur ve karla karışık yağmur beklendiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.