Karaciğere faydası büyük!

Karaciğere faydası büyük!

Uzmanlar, karaciğer sağlığının korunmasında tüketilen gıdaların önemine dikkat çekiyor. Dr. Fevzi Özgönül'e göre; elma, enginar ve havuç gibi yiyecekler karaciğeri yeniliyor.

Aşırı yağlı yiyecekler, karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Obeziteyle ilgili çeşitli çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönül de, karaciğer sağlığını koruyan besinler hakkında bilgi verdi. Karaciğer sağlığında tüketilen gıdaların önemini anlatan Özgönül, sigara ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekti. Doğru yiyeceklerin, içerdiği antioksidan değerleri nedeniyle karaciğeri koruyup temizlediğini ifade eden Özgönül, 'Karaciğer sağlığında ilk adım, tüketilen gıdaların dikkatle seçildiği bir dengeli beslenme programı olmalıdır. Doğru yiyecekler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur. En büyük organlardan biri olan karaciğerin, besinlerle birlikte alınan vitamin ve minerallerin emilmesi, vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesi gibi hayati görevleri bulunmaktadır. Aşırı yağlı gıdaların tüketimi karaciğer yağlanması, hepatit ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına yol açabilmektedir' diye konuştu.
 
Peki nedir bu yiyecekler
 
Dr.Fevzi Özgönül, karaciğeri koruyan yiyecekleri sıralayarak, şu açıklamalarda bulundu: 'Elma, yüksek lif içerir ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılımına destek olur. Böylece karaciğerin işini kolaylaştırır. Karaciğerin korunmasında, sarımsağın ayrı bir yeri vardır. Sarımsak, karaciğer enzimlerini aktive ederek, toksinlerin vücuttan atılımına destek olur. Kırmızı pancar ve havuç ise, karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Yine aynı şekilde enginar, karaciğer hücre onarımına destek olur ve yağlanmasını engeller.'
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.