Karacabey'de Kutlu Doğum konferansı

Karacabey'de Kutlu Doğum konferansı

Karacabey Müftülüğünün Diyanet Vakfı...


Karacabey Müftülüğünün Diyanet Vakfı, Din Görevlileri Derneği ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlediği Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun 1444. yılı etkinlikleri çerçevesinde, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde bir konferans gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitim Daire Başkanı Bünyamin Albayrak’ın yer aldığı konferansa Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, Mustafakemalpaşa Müftüsü Musa Uzun, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan müftü Yazıcı, Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamanın ve anlatmanın mutluluğun anahtarı olduğunu söyledi.

Bünyamin Albayrak ise ''Hz. Peygamberin Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku'' konulu bir konferans verdi. Peygamberin tevhit ilkesi gereğince inanç ve ibadet birliğini sağlayarak müslümanlara asil bir ruh kazandırdığını söyleyen Albayrak, birlikte yaşamanın tek yolunun Allah için birbirimizi sevmekten geçtiğini belirtti.

Albayrak, ''Peygamberimiz bir hadisi şerifin de 'Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!' buyurmuştur. O, örnek hayatıyla müslümanların sosyal hayatında birliği sağlamıştır.'' dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.