Karabük, İmam Hatip Lisesi istiyor

Karabük, İmam Hatip Lisesi istiyor

Karabük ili ve Safranbolu İlçesi’nde çok ciddi imam hatip okulu ihtiyacı bulunduğu; yüzlerce vatandaşın bu yöndeki ihtiyaçlarının karşılanmadığı; üstüne, mevcut okullarla ilgili olarak da birtakım menfi propagandalar yürütüldüğü bildiriliyor.

Kendilerinin başka okulların dersliklerinde ‘sığıntı’ olarak görüldüklerini bildiren İHL dernekleri ortak bir bildiri ile seslerini duyurmak istediler. Karabük Anadolu İHL okul aile birliği, Safranbolu Anadolu İHL okul aile birliği, Karabük Mevlana İHO okul aile birliği, Safranbolu İHO okul aile birliği, Karabük İHL mezunlar derneği, Safranbolu İHL mezunlar derneği, Ensar Vakfı Karabük şubesi ve İlim Yayma Cemiyeti Karabük şubesinin imzaladığı bildiride şunlar kaydedildi:

“İmam Hatip Liseleri hem Karabük’te hem de Safranbolu da derslik açısından ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Karabük ve Safranbolu’daki İmam Hatip Lisesinin önümüzdeki yıl öğrenci alma kapasitesi ortadan kalkmıştır. Geçen yıl 300’e yakın veli İmam Hatip okullarından geri döndürüldü. Köklü, doğru ve hızlı çözüm bekliyoruz.”

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.