Kara kış meyve ve sebze fiyatlarını etkilemeyecek

Kara kış meyve ve sebze fiyatlarını etkilemeyecek

Yurdun önemli bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sisteminin, meyve ve sebze fiyatlarını çok etkilemeyeceği bildirildi.

 Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurdun büyük bölümünde kış döneminin ağır geçmesine rağmen sebze üretiminin olduğu bazı bölgelerde hava şartlarının normal olduğunu söyledi.

Sebze ve meyve fiyatlarının arz ve talep dengesi gereğine göre belirlendiğini ifade eden Karaca, "Havalar soğuduğunda üretim azalıyor. Üretim azaldığında da fiyatlar biraz yükselebilir ancak çok yükseleceğini düşünmüyoruz. Bugüne kadar fiyatlar ne ise az bir artış olur. Kimi yerde yağış var, kimi yerde yok. Yağış olmayan yere talep çok olunca, üretici de fiyatı talep karşısında artırabiliyor" diye konuştu. 

Karaca, fiyat artışının, son demlerini yaşayan mandalina ve sebzede olacağını kaydetti.

Edirneli pazarcılar da geçen haftalara oranla sebze fiyatlarının çok az yükseldiğini ifade etti.

Pazarda biber ve patlıcanın fiyatı, kilogramı 3 liradan satılıyor. Patatesin kilogramı 2, domatesin 1,5, soğanın ise 1,250 liradan satışa sunuluyor.

Pazarda, pırasanın demeti 1, lahananın tanesi 2, kara lahananın tanesi 1,750, marulun tanesi ise 2 liradan alıcı buluyor. Mandalina, portakal ve narın kilogramı ise 2 lira.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.