"Kara haber" gelmesin diye çalışıyorlar

"Kara haber" gelmesin diye çalışıyorlar

Jandarma Genel Komutanlığınca kurulan ve haftanın 7 günü, 24 saat görev yapan jandarma trafik timleri, her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği karayollarından "kara haber" gelmemesi için mesai harcıyor.

Jandarma Genel Komutanlığınca kurulan, vatandaşların can ve mal güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan jandarma trafik timleri, karayollarında hayat kurtaran önlemlerin alınmasında vetrafik kurallarının uygulanmasında etkin rol oynuyor.

Özellikle kırsal bölgelerde görev yaparak önemli ihtiyaca karşılık veren timler, emniyet kemeri ve motosiklet sürücülerinin kask denetiminden, öğrenci servislerinin denetlenmesine kadar karayollarında güvenli seyahat için gerekli önlem ve uygulamalarda görev alıyor.

Timler, Antalya'nın kırsal bölgelerinde kente gelen ziyaretçilerin ve Antalyalıların güvenliği için gerekli tedbirleri alıp, uyarıları yapıyor.

Timin çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Amiri Üsteğmen Mustafa Merter Şarlak, Türkiye'de 2014'te 3 bin 524 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Şarlak, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde son 5 yılda jandarma sorumluluk bölgesinde 179 bin 77 kaza meydana gelmiş, 6 bin 275 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 233 bin 205 vatandaşımız yaralanmıştır. Kuruluş amacı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olan jandarma trafik timleri, Türkiye'nin en ücra köşelerinde dahi mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapmaktadır."

Antalya'nın motosiklet kullanımının yaygın olduğu illerden olduğuna değinen Şarlak, bu nedenle kask kontrollerinin daha fazla önem kazandığını belirtti.

İldeki jandarma sorumluluk bölgesinde geçen yıl meydana gelen 2 bin 5 trafik kazasının 828'inin aşırı hızdan kaynaklandığını vurgulayan Üsteğmen Şarlak, bu nedenle hız kontrolüne önem verdiklerini kaydetti.

Kırsal bölgelerde iş makinesi ve traktör kazalarının daha sık görüldüğüne işaret eden Şarlak, bunun en önemli sebeplerinden birisinin araçlarda gerekli uyarıcıların yer almaması olduğunu söyledi. 

Çocukların ülkenin geleceği olduğunu ve okullarına güvenle taşınmaları için gayret gösterdiklerine değinen Şarlak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocuklarımızın güvenle okullarına taşınması konusunda jandarma olarak hassasiyet gösteriyoruz. Çocuklarımızı okullarına taşıyan servis araçlarını yılda iki kez planlı, değişik yer ve zamanlarda ise plansız denetliyoruz. Aynı şekilde, işçi, personel ve turizm amaçlı taşımacılık yapan servis araçları da sık sık denetlenerek, gerek ilimize gelen turistlerin, gerek vatandaşlarımızın güvenli şekilde taşınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.