Kar yağışı nedeniyle araç kuyrukları oluştu

Kar yağışı nedeniyle araç kuyrukları oluştu

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün gece ulaşıma kapanan İzmir-İstanbul karayolunun Akhisar-Balıkesir kesimde birkaç kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Akhisar-Balıkesir arasında kalan Çanakçı rampaları mevkisinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yol dün gece trafiğe kapandı. İzmir ile İstanbul'u birbirine bağlayan yolun kapanması nedeniyle araç konvoyu oluştu.

Yolda mahsur kalan sürücüler ile ailelere gece boyunca AFAD, Akhisar Belediyesi ve Kızılay Akhisar Şubesi'nce 2 bin 500 kişilik kumanya dağıtımı yapıldı.

Balıkesir-İzmir karayolunda halen ulaşım sağlanamıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün kapanan Balıkesir-İzmir karayolunda halen ulaşım sağlanamıyor.

Balıkesir'de dün öğlen başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açıyor. İstanbul'u Ege Bölgesi'ne bağlayan Balıkesir-İzmir karayolunda yağış nedeniyle gece ulaşım durdu.

Ekipler, birçok mevkide yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan sürücüler ise çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

Bölgede kilometrelerce uzunluktaki trafik kuyruğu dikkati çekiyor. Gece saatlerinde trafik çok kısa süreli de olsa açıldı ve geçiş sağlandı ancak yol halen ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Trafik ekipleri, Bigadiç Kavşağı'ndan İzmir yoluna geçişe izin vermiyor. Pamukçu mevkisinde tüm araçlar bekletilirken çok sayıda işçinin sabah araçlardan inip işlerine yürüyerek gittiği görüldü.

"18 saattir bekliyoruz"

İstanbul'a gitmek üzere İstanbul'dan dün saat 14.30'da yola çıkan otobüsteki yolculardan Ebru Horasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 saattir beklediklerini söyledi.

Araçta ağlayanlar olduğunu dile getiren Horasan, bir an önce kurtarılmaları için yardım beklediklerini anlattı.

Türk Kızılayı görevlileri, gece geç saatlerde Pamukçu ve Çanakçı mevkilerinde araçlarda mahsur kalanlara kumanya dağıttı. Sındırgı Belediyesi ekipleri de simit ve çay ikramında bulundu.

Balıkesir'i Bigadiç, Sındırgı ve Kütahya'nın Simav ilçesine bağlayan yolun da kapandığı, bölgede kar yağışının sürdüğü ve görüş mesafesinin 30 metreye kadar düştüğü öğrenildi.

Akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri dolu 

Yolun kapalı olması nedeniyle güzergahtaki tüm akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri de buralarda geceyi geçiren sürücü ve yolcularla doldu. 

Yolda kalan araçların motorlarının donmaması için ve ısınmak amacıyla gece boyunca çalıştırılmak zorunda kalınması akaryakıt sıkıntısını da doğurdu. Yolda mahsur kalanlardan birçoğu, yakıtlarının bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Kapalı olan yolun trafiğe açılması için ekipler ve iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD karayollarında mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıttı

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yoğun kar yağışının ardından Bilecik-Bozüyük karayolunda mahsur kalan araç sahiplerine kumanya dağıttı.

Bilecik-Bozüyük karayolunun 10. kilometresi şelale rampalarında bazı tırların kayarak ulaşımı kapatması üzerine yaklaşık 35 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından kontrollü olarak tek şeritten verilmeye başlanan yolda 3 aracın karıştığı hasarlı kaza nedeniyle tekrar ulaşıma kapandı.

Bunun üzerine Bilecik AFAD ekipleri, süt, börek, su ve meyve suyundan oluşan kumanyaları mahsur kalanlara ulaştırarak ihtiyaçlarını karşıladı.

Araç sahipleri ve yolcular ise saatlerce yolda beklediklerini belirterek, çocukların ve yaşlıların büyük sıkıntı çektiğini dile getirdi.

Öte yandan, Bilecik-Bozüyük karayolunda kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından tırlar ve kamyonlar dışındaki araçların geçişi tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Ayrıca, merkez Vezirhan ve Bayırköy Belde Belediye Başkanlığı, bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlara gıda yardımında bulunurken, yolun açılmasını bekleyen bazı yolcuları mekanlarda barındırdı. Bozüyük Belediyesi de kumanya dağıttı.

Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolu 7 saat trafiğe kapalı kaldı

Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolu, Kemikli mevkisinde, araçların kayması yüzünden yaklaşık 7 saat trafiğe tek taraflı kapalı kaldı.

Yolda kalan tır ve kamyon gibi araçlar, çevredeki köylerden gelen traktörlerle çekildi. Trafik ekiplerinin önlem aldığı yolda,  jandarma da bekleyenlere yiyecek yardımı yaptı.

Karayolları ekipleri, yoğun bir çalışmanın ardından yolu yeniden trafiğe açtı.

Tekirdağ'da kar ve tipi hayatı olumsuz etkiledi

Tekirdağ ve ilçelerinde, geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle karayolları ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bazı yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Tekirdağ - Malkara yolunda buzlanma nedeniyle yolda kalan araçlar, polis ve jandarma ekiplerince kurtarıldı.

Kent merkezinde kar lastiği ve zincir kullanmayan birçok araç trafikte zorlandı.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlı hava kent merkezinde ve ilçelerde yarına kadar aralıklarla etkisini sürdürecek.

Köy yolları ulaşıma kapandı

Kırklareli'nde 41, Zonguldak'ta 47, Düzce'de 115 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Antalya ve Muğla için fırtına uyarısı

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün Antalya ve Muğla'da rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 50-70 kilometre hızında) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği soba zehirlenmesi, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı, görüş mesafesinin kısıtlı olmasından dolayı iki yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Kent merkezinde sıfırın altına düşen sıcaklık nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu. Birçok araç yolda kaldı, hasarlı kazalar yaşandı. Sürücüler, araçlarına zincir takmak için çaba gösterdi.

Çanakkale-Lapseki karayolunda etkili olan tipi, görüş mesafesini 10 metreye kadar düşürdü. Trafik ekipleri tüm güzergahlarda önlem aldı.

Biga ilçesinde ise 25 köye elektrik verilemiyor. Kapanan bazı köy yolları ise ekiplerin müdahalesiyle açılıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.