Kar nedeniyle kapanan köylerdeki 6 kişi kurtarıldı

Kar nedeniyle kapanan köylerdeki 6 kişi kurtarıldı

Bingöl'de kar yağışının ardından ulaşım kesilen köylerdeki 6 kişi rahatsızlandı. AFAD, UMKE ve 112 ekipleri yardım götürmek için çalıştı.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar Bingöl'de yaşamı olumsuz etkiledi.

Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerce çalışma yürütülürken gelen ihbarlar doğrultusunda hastaların da hastanelere ulaştırılmasına çalışılıyor.

Bu kapsamda Bingöl'de 24 saatte AFADUMKE ve 112 Acil Servis ekiplerince 6 hasta yolu karla kaplı köylerden alınarak hastanelere kaldırıldı.

Valilik koordinesinde çalışmalarını yürüten İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine gelen ihbar üzerine Karlıova ilçesine bağlı Karlıca köyünde solunum sıkıntısı yaşayan 75 yaşındaki Fatime Kaçar, Yiğitler köyü mezrasında rahatsızlanan 54 yaşındaki Ahmet Asyılı, hamile Çimen Altaş (21) ekiplerce yürütülen çalışmalar sonucu Bingöl Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Merkeze bağlı Kurudere köyünün Kadran mezrası, Çavuşlar köyünün Şahalan mezrası, Gökçeli köyünün Havar mezrasında rahatsızlanan 3 hasta da AFAD ve sağlık ekiplerince Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.