Kar fırtınaları ABD'ye göz açtırmıyor

Kar fırtınaları ABD'ye göz açtırmıyor

Herkül kar fırtınası ve Kutup girdabı soğuklarının etkisinde 2014'e başlayan ABD, yeni bir soğuk hava ve kar yağışı sistemine girdi


ABD, 2014 yılına Herkül kar fırtınası ve Kutup girdabı soğuklarının etkisinde başlamasının ardından yeni bir soğuk hava ve kar yağışı sistemine girdi.

ABD'nin kuzeydoğusunda etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve soğuk hava sistemi hayatı olumsuz etkiliyor. 2014 yılının ilk günlerinden itibaren olumsuz hava şartları nedeniyle 40'ın üzerinde kişinin kayatını kaybettiği ülkede yeni bir kar fırtınası alarmı verildi. Virginia eyaletinden New England olarak bilinen kuzeydoğu eyaletlerine doğru ielrleyen sistem kara, hava, deniz ve tren yolu ulaşımını felç etti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren ülke genelinde 2 bin 200'den fazla uçuş iptal edildi, tren seferlerinde gecikmeler yaşandı ve çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Öldürücü olarak nitelendirilen soğuk hava sistemi nedeniyle çok sayıda kamu kurumları ve okullar tatil edildi. Donma riskine karşı kendilerini güvende hissetmeyenlerin kentlerdeki sığınma evlerine gitmelerini isteyen yetkililer, eksi 15 derece ve altındaki sıcaklıklarda görülen bölgesel donmalara karşı vatandaşları uyardı. 

Soğuk hava sisteminin bazı bölgelerde hava sıcaklığını eksi 40 dereceye kadar düşürmesi ve kar yağışının saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgarla birlikte yağacağı kaydedildi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.