Kaplan'dan #KürtlerTehcirEdilmelidir etiketine ayetli cevap

Kaplan'dan #KürtlerTehcirEdilmelidir etiketine ayetli cevap

Yusuf Kaplan Twitter'da başlatılan #KürtlerTehcirEdilmelidir hashtag etiketine ayetle cevap verdi

Risale Haber - Haber Merkezi

Sosyal Medya Platformu Twitter sitesi üzerinden başlatılan çirkin konu etiketi #KürtlerTehcirEdilmelidir tepkilere yol açtı.

Irkçı, kardeşliği zedeleyen ve insani yaklaşımdan uzak hashtag, akıl ve vicdan sahibi bir çok kişi tarafından kınanırken Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'da etikete ayetle cevap verdi.

"#MüslümanlarKardeştir Bu âyettir" diyen Yusuf Kaplan; Kur'an-ı Kerim'den "Mü’minler ancak kardeştirler" (Hucurât-10), "Hani (siz) (birbirinize) düşmanlar idiniz de (Allah) kalplerinizin arasını (İslâm ile) birleştirdi; böylece O’nun ni‘meti (dini) sâyesinde kardeşler oldunuz." (Âl-i İmran-103) gibi ayetlere atıfta bulundu. 

Kaplan'ın paylaşımı şöyle: 

#KürtlerTehcirEdilmelidir
diyerek

teröristle
masum halkı
ayıramayan yaratıklar

ya salaktır ya da asalak
#MüslümanlarKardeştir
Bu âyettir!

Bediüzzaman Said Nursi'den...

“Ey ehl-i îman! Zillet içinde esâret altına girmemek isterseniz, aklınızı başınıza alınız! İhtilâfınızdan (ayrılığınızdan) istifâde eden zâlimlere karşı: اِنَّمَا الْمُؤْمِن۪ينَ اِخْوَةٌ [Mü’minler ancak kardeştirler] kal‘a-i kudsiyesi içine giriniz; tahassun ediniz (korununuz). Yoksa ne hayâtınızı muhâfaza ve ne de hukūkunuzu müdâfaa edebilirsiniz. Ma‘lûmdur ki; iki kahraman birbiriyle boğuşurken, bir çocuk ikisini de dövebilir. Bir mîzanda iki dağ birbirine karşı müvâzenede (dengede) bulunsa; bir küçük taş, müvâzenelerini bozup onlarla oynayabilir; birini yukarı, birini aşağı indirir. İşte ey ehl-i îman! İhtiraslarınızdan ve husûmetkârâne (düşmanca) tarafgirliklerinizden kuvvetiniz hiçe iner, az bir kuvvetle ezilebilirsiniz. Hayât-ı ictimâiyenizle alâkanız varsa: اَلْمُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنُ كاَلْبُنْياَنِ الْمَرْصُوصِ يَشَدُّ بَعْضُهُمْ بَعْضاً [Mü’minin mü’mine karşı nisbeti, kurşunla örülmüş duvar gibidir. Birbirlerine destek verir(ler)] düstûr-ı âliyeyi (yüce düstûru) düstûr-ı hayat yapınız, sefâlet-i dünyeviyeden (dünyada rezîl olmaktan) ve şekāvet-i uhreviyeden (âhiret azablarından) kurtulunuz!” (Mektûbât, 22. Mektûb, 97) 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum