Kapitalizm bireyleri suça yönlendiriyor

Kapitalizm bireyleri suça yönlendiriyor

Doç. Dr. Serdar Taşçı, küresel kapitalizmin bireylerin ulaşamayacağı hedefler koyduğunu, o hedefe ulaşamayan bireyi suça yönlendirdiğini söyledi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 2016 yılı 15'inci olağan toplantısında konuşan Doç. Dr. Serdar Taşçı küresel kapitalizmin öngörülemez bir hal aldığını söyledi. Taşçı, "Savaşlar, şiddet, alışveriş merkezleri, aile yapısının çözülmesi, geleneksel işlerin bozulması, suçun artması, mevcut toplum düzeni ve ekonomik yapı bireylerin ulaşamayacağı hedefler koyuyor ve birey o hedefe ulaşma baskısı altında, ulaşamayınca da suça yönlendirdiğine yönelik tezler tartışılıyor. Dolayısıyla küreselleşme Türkiye'nin bugünü ve geleceği gibi, suç oranları ve yaşam standardını oldukça etkileyen bir kavram" dedi.

MUĞLAK, ABSÜRT GÜNLER

Doç. Dr. Taşçı, içinden geçtiğimiz günleri muğlak, absürt günler olarak değerlendirdi. Bizim gibi ülkelerin pek demokrasiyle yönetilmesinin istenmediğini anlatan Doç. Dr. Serdar Taşçı, "Ama bizim siyasetçilerimiz tarafından değil. Küresel güçler, çünkü demokrasiyle yönetilen yerlerde merkezi yönetimden yerel yönetime kadar halkın katılımı sözkonusu. Halk karar verecek ve halk belki bazen büyük güçlerin istediği doğrultuda karar vermeyebilir. Yani bir halkı yönetmekten daha kolayı 3-5 kişiyi yönetmektir" dedi.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.