Kapıları kapatan Amerika'ya en iyi cevap Ayasofya'yı açmak

Kapıları kapatan Amerika'ya en iyi cevap Ayasofya'yı açmak

Trump, 'Ayasofya'ya dokunmayın' demişti

Risale Haber-Haber Merkezi

ABD, Türkiye’den yapılan vize başvurularını askıya aldı. ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” denildi. ABD’nin bu kararı, İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un FETÖ’den tutuklanması sonrası alması dikkat çekti. Gece yarısına doğru da Türkiye misilleme yaparak, ABD vatandaşlarının vize başvurularının askıya alındığını duyurdu. 

Donald Trump ile olumsuzluk arttı

Donald Trump'un seçilmesinden sonra Amerika'nın Müslümanlara karşı tavrı çok daha keskinleşen bir şekilde olumsuz hale geldi. Bir çok Müslüman ülkeye karşı vize engeli getiren Trump yönetimi, "müttefik" dediği Türkiye'yi de bunlara dahil etti. 

Amerika, yüze gülüp el altından kimi zaman da açık açık kuyu kazan bir ülke. Bunu son zamanlarda FETÖ olayında bir kez daha gösterdi. YPG'ye de bir devlete yetecek kadar silah verdi. "Müttefikim" dediği Türkiye'nin itirazlarını ciddiye almadı. Hem ciddiye almadı hem de her şeye karışma huyunu devam ettirdi.

Amerika'nın Ayasofya'yı açacaklar endişesi!

ABD Dışişleri Bakanlığı da geçtiğimiz Ağustos ayında yayınladığı Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu’nda Ayasofya'nın cami olarak açılmaması gerektiğini bile söyledi. Dini özgürlükleri savunduğunu iddia eden Amerika Türkiye'deki tarikat ve cemaatlerin yasak olmasına rağmen serbest olmasını şikayet etti.

199 ülkeyi kapsayan ‘2016 Uluslararası Dini Özgürlükler’ raporunda Ayasofya, tarikat ve cemaatlerle ilgili bölümde şu ifadeler yer aldı:

- Hükümet Türkiye’deki tarikat ve cemaatlere yönelik resmi yasağı zorlamıyor; bu gruplar yaygın ve aktif olmayı sürdürüyor.

- İslami gruplar Ayasofya’da dahil bazı Ortodoks kiliselerin camiye dönüştürülmesine yönelik kampanya yapmayı sürdürdü. 50 yıldır müze olarak kullanılan Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi’nin 2013 yılında camiye dönüştürülmesinin ardından diğer kiliselerle ilgili kampanyalar yoğunlaştı. 28 Mayıs 2016’da binlerce kişi İstanbul’un fethinin 563. yıldönümü nedeniyle Ayasofya önünde namaz kıldı. İstanbul Başkonsolosu görüşmelerinde Ayasofya’nın birlikte yaşamanın sembolü olarak tarihsel önemine dikkat çekti.

En güzel cevap Ayasofya'yı açmak

Her şeye burnunu sokan, sürekli muhataplarının taviz vermesini isteyen Amerika, Türkiye'nin iç meselesi olan Ayasofya, tarikatlar, cemaatler, başörtülü polis ve mesai saatlerinin cumaya göre ayarlanmasına kadar bir çok şey hakkında dayatmalarda bulundu.

Amerika son olarak vize başvurularını askıya alma uygulamasını başlattı. Türkiye de misilleme olarak aynı karşılığı verdi. Ancak bu yetmez. Türkiye, Amerika'nın çok önemsediği, İslam dünyasının büyük bir hasret ve ümitle beklediği Ayasofya'nın cami olarak açıldığını ilan ederek en güzel cevabı vermeli.

225618-001.jpg

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum