Kapadokya'da Vadiler 3g Sistemiyle İzlenecek

Kapadokya'da Vadiler 3g Sistemiyle İzlenecek

Nevşehir Valiliğinin ihalesini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği proje ile Kapadokya bölgesinde turizme açık vadiler 3G sistemi ile izlenecek.

Kapadokya'da Vadiler 3g Sistemiyle İzlenecek 

Nevşehir Valiliğinin ihalesini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği proje ile Kapadokya bölgesinde turizme açık vadiler 3G sistemi ile izlenecek.

Nevşehir Valiliği, geçtiğimiz aylarda Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde bir Japon turistin ölümü, diğerinin de yaralanmasının ardından gündeme gelen Kapadokya bölgesindeki vadilerin güvenliği konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ödenekle birlikte harekete geçti.

Vadilerin 3G sistemiyle izlenmesi ve güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan ihale sonucunda ilk etapta 6 vadiye kamera sisteminin yerleştirilmesine karar verildi. Güvercinlik Vadisi, Zemi Vadisi, Meskendir Vadisi, Bağlıdere, Açıksaray ve Çat Vadisi ilk etapta 3G sistemi ile jandarma tarafından izlenmeye başlanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığından vadilerin güvenliği için yapılan bu çalışma için gerekli ödeneğin temin edildiğine dikkat çekerken, zamanla tüm vadilerde bu sistemin kurulacağını dile getirdi.

Vadilerin güvenliği ve temizliği için belediyelerin de önemli katkılarda bulunduklarına değinen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, "Şu anda bilindiği üzere özel güvenlik elemanları vadilerde güvenliğin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan belediyelerimizin görevlendirdiği personeller tarafından hem vadilerimizin temizliği hem de güvenliğin sağlanması konusunda da destek olunuyor. Göreme Belediyemiz başta olmak üzere diğer belediyelerimiz de bu çalışmalara katkı sağlıyorlar. Vadilerimizin elektronik ortamda izlenmesi için ihalemizi geçtiğimiz günlerde yaptık. Cuma gününden itibaren jandarma tarafından 3G sistemi ile birlikte vadilerimizin büyük bir bölümü takip edilmeye başlanacak. İlk etapta 6 vadimize bu sistem kurulacak. Zamanla bu sistem tüm vadilerimize yaygınlaştırılacak. Bu konuyla ilgili herhangi bir ekonomik sıkıntımız yok. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerekli ödeneği gönderdi" açıklamalarında bulundu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.