Kanser'in çaresi tuz ve altın mı?

Kanser'in çaresi tuz ve altın mı?

Yapılan araştırmalarda, tuz ve altınla kanser tedavisinde yeni bir yöntem geliştirilmesinin sağlanabileceğini ortaya koyuldu.

Bilim insanları, tuz enjekte ettikleri kanserli hücreyi yıkıma uğratmayı başardı. Yeni yöntemle kanser tedavisi için daha etkili ilaçlar üretilebileceği belirtiliyor.
 
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, sodyum ve klorür iyonları içeren hücrelerin oluşturduğu molekülün vücuda enjekte edilmesi, kanserli hücrelere temas ettiğinde, bu hücrelerin kendi kendini imha etmesine sebep olduğu görüldü.
 
Bu yeni yöntem sayesinde, kanser tedavisinde kullanılabilecek daha etkili ilaçlar üretilebileceğini savunan uzmanlar, kanser tedavisinde yeni bir çığır açılacağını belirtiyor.
 
Cambridge Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı yeni araştırmalar ise, altının beyin kanseri ile mücadelede etkili olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, beyin kanseri için kullanılan ilaçların içerisine çok küçük altın partikülleri yerleştiren uzmanlar, ilaçların bu sayede kanserli hücreler ile savaşmada eskisinden çok daha fazla etkili olduğunu ispatladı.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.