Kanserden korunmak ve kemiklerinizi güçlendirmek için ayçekirdeği tüketin

Kanserden korunmak ve kemiklerinizi güçlendirmek için ayçekirdeği tüketin

Dünyadaki birçok sağlık kuruluşu ayçekirdeğin sağlık açısından faydalarını doğruluyor. İşte size ayçekirdeğini günlük diyetinize eklemeniz için önemli sebepler:

Kanseri önlüyor

Ayçekirdeği iyi bir selenyum kaynağıdır. Araştırmalar düşük miktarda selenyum alımı ile kanser arasında güçlü bir korelasyon olduğunu öne sürmektedir. Çeyrek bardaklık ayçiçeği, günlük almanız gereken selenyumun yüzde 30'dan fazlasını karşılayabiliyor. Selenyumun, zarar görmüş hücrelerde DNA onarımı ve sentezini sağladığı, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği ve vücudun eskimiş veya anormal hücrelerden kurtulmak için kullandığı kendi kendini imha mekanizması olan apaptozu uyardığı ortaya kondu.

Kardiyovasküler faydaları

Yalnızca çeyrek bardak ayçekirdeğiyle günlük E vitamini değerinizin yüzde 90'dan fazlasını karşılayabilirsiniz. Ayçekirdeği, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde çok önemli bir rol oynayan E vitamini bakımından oldukça zengin bir kaynaktır. Ayçekirdeği, DNA dahil hücre zarları ve protein yapısını okside eden ve zarar veren serbest radikaller ve maddelerin etkilerine karşı hücrelerin korunmasına yardımcı olabilir. Bu besin maddesi, kan dolaşımının korunmasına ve alyuvar (RBC) üretimine de yardımcı olur.

Kemikleri güçlendiriyor

Ayçekirdekleri özellikle magnezyum açısından zengindir. Kalsiyumun güçlü kemikler için gerekli olduğu bilinen bir gerçektir, ancak magnezyum da aynı özelliktedir. İnsan vücudundaki magnezyumun çoğu kemiklerimizdedir. Ayçekirdeklerinde bulunan bakır, çapraz bağlantı kolajen ve elastine dahil olan enzimlerin fonksiyonu için hayati önem taşır, kemik ve eklemlerdeki güç ve esnekliği sağlar.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.