Kanserde korkutan artış

Kanserde korkutan artış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun verdiği bilgiye göre Türkiye'de kanser görülme sıklığı 2003'te yüzbinde 148,3 iken bu rakam 2009'da yüzbinde 221,5'e yükseldi. Erkeklerde en çok akciğer ve bronş, kadınlarda ise meme kanseri görülüyor.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye'de kanser görülme sıklığı hakkında bilgi verdi.

-KANSER GÖRÜLME SIKLIĞINDA ARTIŞ-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun verdiği bilgiye göre; Türkiye'de kanser görülme sıklığı 2003'te yüzbinde 148,3 iken bu rakam 2009'da yüzbinde 221,5 oldu.

-ERKEKLERDE EN ÇOK AKCİĞER VE BRONŞ KANSERİ GÖRÜLÜYOR-

Sağlık Bakanı, Türkiye'de en sık görülen kanser ve görülme sıklığına ilişkin de bilgi verdi.

Buna göre erkeklerde en çok görülen kanser sıralamasında birinci sırada akciğer ve bronş geliyor. İkinci sırada prostat, üçüncü sırada mesane, dördüncü sırada kolorektal, beşinci sırada mide geliyor.

-KADINLARDA EN ÇOK MEME KANSERİ GÖRÜLÜYOR-

Kadınlarda en çok meme kanseri görülüyor. İkinci sırada tiroid, üçüncü sırada kolorektal, dördüncü sırada uterus korpusu, beşinci sırada akciğer ve bronş geliyor.

Dünya genelinde kanser sıklığının her geçen gün arttığını ifade eden Sağlık Bakanı, "Ülkemizde kanser sıklığı dünyadaki artışa paralel ve benzer oranlarda artış göstermektedir" dedi.

-"ARTIŞ KAYITLARIN İYİLEŞTİRİLMESİYLE VE TEŞHİS İMKANLARININ ARTMASIYLA DA İLGİLİ"-

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre kanserde görülen bu artışın üç temel sebebinin yaşlı nüfusta meydana gelen artış, tütün kullanımı ve obezite salgını olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı, "Ülkemizde; bunların yanı sıra, kanser görülme sıklığındaki görece artışın kayıtların iyileştirilmesiyle ve teşhis imkanlarının artmasıyla da ilgili olduğu unutulmamalıdır" dedi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.