Kanser ilacı müjdesi: 4 ilaç daha listede

Kanser ilacı müjdesi: 4 ilaç daha listede

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, 4 kanser ilacının daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı özel bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunudu.

İşsizlik rakamları

Açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendiren Bakan Sarıeroğlu, "Seferberlik süreci işletiliyor. Yeni istihdam teşvikleri hazırlamıştık, şu anda Meclis'te görüşülüyor. 2018 sonuna kadar inşallah tek haneli rakamlara indirme hedefimiz var. İstihdam oranında artış var. Kadın istihdamında iki puanlık artış gerçekleşti. Her yıl iş gücü piyasasına 1 milyon kişi giriyor. Gençler konusundaki ilerleme çok önemli. İŞKUR'da 2018 için 1,25 milyon kişiyi işe yerleştirme hedefimiz var " dedi.

"Taşeronda kadro geçişleri 3 Nisan'da yapılacak"

Taşeron işçilerin kadroya alınma süreci hakkında konuşan Bakan Jülide Sarıeroğlu kadro sürecinin 3 Nisan'da biteceğini belirti.

"Önemli bir süreçti. Şu ana kadar büyük bir sıkıntı yaşamadık. Sağlıklı bir şekilde ilerliyor. 4C'deki kardeşlerin 4B'ye geçişiyle ilgili de çalışıyoruz. İşe alım süreçleriyle ilgili olarak belediye iştiraklerinde yeni bir modele gidiyoruz. Şirketlerle ilgili süreçlerle alakalı bazı hususlarımız var. Belediyeler, il özel iradeleri yakınen takip ediyor. Bunlar da 3 Nisan'a kadar netleşecek."

Memur anne-babaların yarı zamanlı çalışması

Memur anne-babaların yarı zamanlı çalışmasına yönelik yönetmelik hakkında konuşan Bakan Sarıeroğlu, "Yasal düzenlemesi yapılmış, yönetmelikle ilgili Başbakanlığa ilettik. İstişare sürecinde bazı görüşler istendi. Kapsamı geniş bir düzenleme. Görüş istenen konularla ilgili süreçler tamamlanma aşamasında. Kısa süre içinde kamu çalışanı ebeveynlerle ilgili düzenleme nihayete erdirilecek. Ebeveynler okul çağına gelene kadar yarı maaşla yarı zamanlı çalışabilecek. Bu bir tercih olacak" diye konuştu.

"4 kanser ilacı ödeme listesine alındı"

Sağlıkla ilgili hiçbir konuya maliyet unsuru olarak bakmadıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 4 kanser ilacının daha geri ödeme listesine alındığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.