Kanlı saldırı dünyanın dört bir yanında protesto ediliyor

Kanlı saldırı dünyanın dört bir yanında protesto ediliyor

Charlie Hebdo isimli dergiye düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı saldırı, dünyanın dört bir yanında protesto ediliyor.

  Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne sebep olan silahlı saldırı, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

Akşam saatlerinde Manhattan'ın ünlü meydanlarından Union Square'de soğuk havaya rağmen toplanan yüzlerce kişi, Charlie Hebdo dergisinin ofisine düzenlenen saldırıyı kınadı.

İngilizce ve Fransızca "Ben Charlie'yim", "Korkmuyoruz" ve "Biz kimiz? Charlie'yiz" sloganlarının atıldığı eylemde, saldırıda ölenleri anmak için mumlar yakıldı, basın özgürlüğünün sembolü olarak kalemler havaya kaldırıldı.

Gösterinin ardından, meydanın ortasındaki George Washington heykelinin etrafında anma noktası oluşturuldu.

Mumlarla aydınlatılan bu noktaya, "Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı onlarca pankartla, saldırının kurbanlarının fotoğrafları, derginin çeşitli sayılarının kapakları ve Fransız bayrağı yerleştirildi.

Öte yandan, Paris'teki saldırının ardından New York'ta da güvenlik önlemlerinin artırıldığı dikkati çekti. Kentin en işlek noktalarından Grand Central Terminali'nde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, K-9 bomba arama köpeklerinin de terminalde hazır bulundurulduğu görüldü.

NEW YORK

Fransa’nın başkenti Paris’te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda ölenler, ABD’nin başkenti Washington’da Newsuem basın müzesi önünde anıldı.

Profesyonel gazeteciliğe adanmış dünyanın ilk haber müzesi Newsuem önünde akşam saatlerinde toplanan kalabalık, 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı "Je Seus Charlie" (Ben Charli’yim) yazılı pankartlar ve Fransız bayraklarıyla protesto etti. Etkinlikte ayrıca ifade özgürlüğünü desteklemek için müzenin girişindeki alanda yer alan büyük ekrana "Je Seus Charlie" yazıldı.

Başkent Washington’da yaşayan Fransız vatandaşı Clementine, saldırıda ölenlerin ailelerine ve dostlarına desteğini göstermek istediği için eyleme katıldığını söyledi. Gazetecilerin tehlikeli alanlara girdiklerinde risk almış olduklarını bildiklerini belirten Clementine, "Ancak bu insanlar dünyada en çok özgürlerin bulunduğu bir ülkedeydi, masalarında oturuyorlardı ve iyi mizah yazarı olmayı denerlerken öldüler" diye konuştu.

Diğer bir Fransız vatandaşı Laurent Valiergue ise özgürlüklerin korunması gerektiğine vurgu yaparak, "Eğer görüşlerimizi daha fazla ifade edemezsek, bu dünya için büyük bir problemdir" ifadesini kullandı.

LONDRA

Fransa’nın başkenti Paris’teki Charlie Hebdo dergisine düzenlenen silahlı saldırı İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi. 

Başkent Londra’nın merkezindeki ünlü Trafalgar Meydanı’nda bir araya gelen onlarca kişi, Paris’te düzenlenen saldırıda ölenleri andı. 

Ellerindeki kalemleri havaya kaldırarak ifade özgürlüğüne dikkat çeken topluluk, Trafalgar Meydanı’nda bulunan devasa sergi salonu Ulusal Galeri’nin önünde mumlar yaktı. Hazırlanan Fransızca yazılı “Ben Charlie” (Je suis Charlie) pankartları yere bırakıldı. Gösteriye katılan birçok kişi, meydanda sessizce ölenleri anmaya devam ediyor.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.