Kangal yavrularına koyun "annelik" yapıyor

Kangal yavrularına koyun "annelik" yapıyor

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde annesi ölen kangal cinsi 2 köpeği emziren koyun, görenlerin ilgisini çekiyor.

Döğenli Mahallesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Eren Karakuşlu, AA muhabirine, kangal cinsi köpeğinin yaklaşık 20 gün önce doğurmasının ardından telef olduğunu söyledi. 

Annesi ölen enikleri süt dolu biberonla beslediklerini belirten Karakuşlu, birkaç gün önce küçükbaş hayvanlarına yem vermek için girdiği ahırda bir koyunun yavru köpekleri emzirdiğini görünce çok şaşırdığını ifade etti.

Annesiz kalan "Pulsar" ve "Oscar" adını verdikleri köpeklere bir süre önce kendi yavrularını emziren koyunun "annelik" yaptığını anlatan Karakuşlu, "Hayvanları yemlemek için geldiğim ahırda annesi ölen kangal cinsi köpek yavrularını, koyunlardan birinin emzirdiğini gördüm. Bu manzara karşısında çok şaşırdım, ilk defa karşılaştığım bir durum" diye konuştu.

"Annelerini bulmuş gibiler"

Karakuşlu'nun 14 yaşındaki oğlu Tamer de yavrulara günde 3 defa biberonla süt verdiğini belirterek, "Biberonla süt vermeyi bıraktık. Annelerini bulmuş gibiler, çok mutlu görünüyorlar" ifadesini kullandı.

Veteriner hekim Ersoy Tokgöz de annesiz kalan eniklerin koyunu emmesinin ender karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi.

Tokgöz, "Bu yaşıma geldim, böyle bir şey görmedim. Meslek hayatımda da duymadım . Koyun da memnun, yavrular da. Normalde koyunlar köpeklerden korkarlar ama annelik içgüdüsünden dolayı karşılaşılan bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.