Kanal İstanbul'a kardeş geliyor

Kanal İstanbul'a kardeş geliyor

Şehrin içinden geçen Yeşilırmak, Kanal İstanbul benzeri bir çalışma ile ayağa kalkıyor. Yapılan ankette bölge halkı yüzde 87 ile projeyi destekliyor.

Yeşilırmak projesiyle turizm gelirlerini dörde katlamak isteyen AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, şehirde uzun yıllardan beri hayali kurulan projeyi hayata geçirmekte kararlı. Yeşilırmak'ın su yatağı genişletilerek, çevre düzenlemeleri ve rekreasyon alanları oluşturularak, şehrin turizm ve ekonomisine hayat verilecek. Kirliliği ve çevresinin bakımsızlığı nedeniyle yıllarca şehirde yaşayanlardan ilgi görmeyen Yeşilırmak, Eroğlu'nun vizyoner projesi ile hayata dönmeye hazırlanıyor.

OSMANLI SALTANAT KAYIKLARI TOKAT YOLUNDA

İlk olarak Yeşilırmak su yatağının genişletileceğini belirten Eyüp Eroğlu, “Yeşilırmak'ta su yatağı yeteri kadar geniş. Fakat biz biraz daha açmaya çalışacağız. Keyifli ortam oluşturmak amacıyla led aydınlatma sistemi ile farklı bir görsellik katacağız. Ekolojik dengeyi bozmadan, ekonomik kalkınma sağlayama hedefindeyiz. Su oyunları merkezi kuracağız. Osmanlı saltanat kayıkları ve klasik Osmanlı kayıklarını Tokat'a getirerek, şehir merkezini gerçek anlamda bir cazibe merkezi yapacağız. Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyerek, ırmak kenarının 200 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, dinlenme mekânları ve gezi yolları hazırlayacağız” dedi.

YEREL SANATÇILAR VE ZANAATKARLAR KÖPRÜ ÜZERİNE

Anıtlar Kurulu'nun onay alacaklarını belirten Eyüp Eroğlu, “Henüz göreve bile gelmeden Anıtlar Kurulu ile görüşmelere başladık. Adeta Kanal İstanbul gibi bir çalışmayı Tokat'a kazandıracak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Yeşilırmak üzerinden geçen tarihi Hıdırlık köprümüzü de canlandırmayı hedefliyoruz. Köprüyü, yerel müzikler yapan sokak sanatçıları ile renklendireceğiz. Hıdırlık köprüsü üzerinde ressamlar, müzisyenler ve çelişti zanaatkârlar mesleklerini icra edebilecek. Buralarda birçok kültür ve sanat programı yapılabilecek” diye konuştu.

KÜLTÜR TURİZMİ, TOKAT'I AYAĞA KALDIRACAK

Şehrin girişinden çıkışına kadar 10 kilometrelik bir parkura sahip olan Yeşilırmak'ta Osmanlı Saltanat kayıkları ve klasik kayıkların yanı sıra tekne ve gondolların hem gezi, hem de şehir içi ulaşım amacıyla kullanılacağını belirten Eroğlu, Tokat'ın tarihi ve turistik mekânlarının bugüne kadar tanıtılamadığını belirtti. Eroğlu, “Tokatlılar olarak açık hava müzesi gibi bir şehre sahibiz. Arastalı Bedesteni, Mevlevihane, Sulu Sokak, Latifoğlu konağı, Takkeciler Camii, Deveciler Hanı gibi değerlerimiz var. 8500 yıllık arkeolojik bölgelerimiz, 2300 yıllık tarihi değerlerimiz, 700 yıllık Osmanlı eserlerimizin yanında Cumhuriyet dönemine dair de birbirinden farklı tarihi ve turistik esere sahibiz. Tokat'ın yerli ve yabancı turizm pastasından aldığı payı artırmak amacıyla, şehrin tanıtımı için özel bir ekip kuracağız. Dijital devrimin yaşandığı günümüzde harita, broşür, katalog gibi argümanların yerini alan cep telefonu ve tablet uyumlu programlar yaparak, Tokat'ın tarihi ve turistik mekanlarını dijital mecraya taşıyacağız. Tokat'ın lezzet durakları ve konaklama seçenekleri hakkında sürdürülebilir bir iletişim faaliyeti içerisine girerek, ekonomik refahı sağlayarak, bölge halkına istihdam imkanları sunacağız” diye konuştu.

TOKATLI YÜZDE 87 İLE “EVET” DİYOR

Optimar Araştırma tarafından Tokat'ta bin 240 kişiyle yapılan ankette de bölge halkının projeyi desteklediği sonucuna ulaşıldı. Tokatlılar, “Yeşilırmak projesinin hayata geçmesini istiyor musunuz” sorusuna yüzde 87,1'le “evet”, yüzde 6,9 ile “hayır”, yüzde 6 ile “fikrim yok” yanıtını verdi. Eyüp Eroğlu, önümüzdeki günlerde proje tanıtımının, geniş kapsamlı bir basın toplantısı ile yapılacağını, görsellerin ve proje maketinin yayınlanacağını belirtti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.