Kanada'nın sığınmacı planı değişti

Kanada'nın sığınmacı planı değişti

Daha önce yılbaşına kadar 25 bin Suriyeli sığınmacı alacağını açıklayan Kanada, süreyi Mart 2016'ya kadar uzattı.

Kanada'nın, kabul edeceğini duyurduğu Suriyeli sığınmacılarla ilgili planının detayları belli oldu.

Buna göre, daha önce kabulün yılbaşına kadar tamamlanacağı açıklanan 25 bin Suriyeli sığınmacı için süre 2016 yılı Mart ayı başı olarak değiştirildi.

Başkent Ottawa'da bir açıklama yapan Kanada Mülteci Komitesi üyesi bakanlar, hükümetin sığınmacı planına ilişkin bilgi verdi.

Mülteci Komitesi Başkanı Sağlık Bakanı Jane Philpott, yılbaşına kadar 10 bin Suriyeli sığınmacının Kanada'ya intikalinin tamamlanacağını söyledi. Philpott, geriye kalan 15 bin Suriyeli sığınmacının da 2016 yılının Mart ayı başına kadar alımının tamamlanacağını ifade etti.

Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum da kabul edilecek sığınmacılar için Türkiye, Ürdün ve Lübnan hükümetleriyle çalıştıklarını söyledi. McCallum, alacakları sığınmacıların dinine bakmayacaklarını ifade ederek, önceliğin kadınlar, aileler, çocuklar, eş cinsel ve lezbiyen gibi grup üyelerinde olacağını duyurdu.

Bakan MacCallum, getirecekleri sığınmacıların BM Mülteci Ajansı ya da Türk hükümetinin kayıtlarına girmiş kişilerden seçileceğini bildirdi.

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan de geçici olarak askeri üslere yerleştirilecek sığınmacılar için 6 bin yatağın hazır olduğunu kaydetti.

Sığınmacılardan sağlık ve güvenlik taramaları tamamlananlara, Kanada'ya gelmeden sürekli oturum kartları da verilecek. Getirilecek sığınmacılar, Ontario ve Quebec eyaletlerindeki 36 şehirde yerleştirilecek.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.