Kanadalıların Müslüman algısı bir yıl içinde nasıl değişti?

Kanadalıların Müslüman algısı bir yıl içinde nasıl değişti?

Geçtiğimiz yıl 29 Ocak'ta Quebec'te bulunan İslam Kültür Merkezi ve Camisine yapılan ırkçı saldırıda Müslümanlar için travmatik zamanlar yaşanmıştı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Saldırıda vefat eden veya yaralanan Müslümanların olması, ardından gelen süreçte Müslümanlar için korku dolu günlere neden olmuştu. Geçen yıl 29 Ocak sonrasında yapılan anketlerde Kanada'da Müslümanlara destek birden yüzde 70'lere kadar fırlamıştı. Fakat bir yıl içinde bu durum tamamen tersine döndü.

İnsan hakları savunucusu Bernie Farber ve Carleton Üniversitesi'nde siyaset profesörü olan Mira Sucharov, 2017 yılının geri kalanında Müslümanlara yönelik nefret dolu olayları kronik olarak yazdı. 2017'de Müslümanlara yönelik saldırıların her geçen gün daha da arttığını belirten ikili, görüşlerini şu şekilde dile getirdi;

"Sanki 29 Ocak'ta yaşananlar kısa bir sürede unutulmuş gibi. Sanki o cinayetler hiç yaşanmamış gibi Müslümanlara saldırılar iki katına çıkmış."

Keza Angus Reid Enstitüsü, Kasım ayında Kanadalıların yaklaşık yarısının "ülkesinin kamusal hayatında İslam'ın varlığının zararlı olduğuna" inandığı bir anket yayınladı. Başka hiçbir dine böylesine yaygın bir saygısızlık görülmemişti.

Üstelik tüm bu kötü algı, Kanadalı Müslümanların dinleri gereğince Kanada'daki evsiz, muhtaç ve fakirler için çalıştığı zamanlar bile yükseliyor. Müslümanlar Kanada'da son derece aktif bir biçimde yardım faaliyetleri yürüttüğü halde Müslümanlara yönelik saldırılar yükseliyor.

Bunun son örneği Brock Üniversitesi'ndeki 19 yaşındaki bir öğrenci olan Yosif El Hasnawi'nin, iki kişinin saldırısına uğramış bir yabancıya yardım etmeye çalışırken İslam merkezinin dışından vurularak öldürülmesi oldu.

The Globe and Mail'in haberine göre, Kanadalı Müslümanlar önümüzdeki günlerde, ülke genelindeki camilerde 'açık kapı etkinliği' düzenleyerek Kanadalılara İslamiyet'i tanıtmaya çalışacak. Müslümanlara karşı kin veya nefret besleyen Kanadalılar özellikle davet ediliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum