Kanadalıların dini ayrımcılık görüşü ve Müslüman çelişkisi

Kanadalıların dini ayrımcılık görüşü ve Müslüman çelişkisi

Kanada'da son yapılan bir araştırma çalışması, İslamiyet konusunda Kanada halkının yaşadığı çelişkiyi gözler önüne serdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kanada'da yapılan ankette ülkenin yüzde 70'i dini ayrımcılık istemiyor olduklarını ve din konusunda özgürlük olması gerektiğini savundu. Fakat bir küçük farkla. Onlara göre İslamiyet ve Müslümanlar ülkeye zarar veriyor ve kötücül bir güç(!)

Kanada'nın Quebec kentinde yapılan anketin sonuçları şöyle:

Katılımcıların yüzde 26'sı artan dini çeşitliliğin iyi bir şey olduğunu söylerken, yüzde 23'ü kötü olduğunu söyledi. Neredeyse yarısı - yüzde 44'lük - çeşitlilik iyi ve kötü olanları birlikte getiriyor, fakat bu bir sorun değil. Kalan yüzde yedilik kısım ise olumlu veya olumsuz bir görüş bildirmedi. Yani anket sonucuna göre Kanadalıların en az yüzde 70'nin ülkedeki dini çeşitliliğe karşı olmadığı görülüyor.

Anketörler ankete katılanların belirli dini gruplarla ilgili görüşlerini aradıklarında İslam karşıtı tutumlar belirdi. Ankete katılanların yüzde 46'sı İslam'ın Kanada'ya zarar verici olduğunu söylerken, yüzde 13'ü faydalı olduğunu belirtti. Diğerleri ya bilmiyor (yüzde 20) ya da gerçek bir etkisi olmadığını söyledi (yüzde 21).

Anket, Kanada'da dini inançlar üzerine çalışmaları bilinen Angus Reid Enstitüsü tarafından yapıldı. Angus Reid'e göre ortaya çıkan sonuç son derece şaşırtıcı. Kanadalılar dini çeşitliliğe sıcak bakarken, işin içine Müslümanlar girince tablonun değişmesi son derece çelişkili sonuç olarak karşımıza çıkıyor.

Angus Reid'den anket ile ilgili resmi açıklama şu şekilde oldu; "Bu ankete cevap veren kişilerin günlük deneyim sonucundan yanıtladığını sanmıyoruz. Bizce ortaya çıkan sonuç biraz daha kamusal bir refleks. Kamusal refleksler de medya, devlet ve diğer belirleyiciler tarafından kolaylıkla yönlendirilebilir."

National News'in haberine göre Müslümanlara göre de ortaya çıkan bu sonuçlar medyada Müslümanlar hakkında oluşturulan algı ile doğrudan alakalı durumda. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.