Kanadalı milletvekilinden Demokrasi Nöbeti'ne destek

Kanadalı milletvekilinden Demokrasi Nöbeti'ne destek

Kanada milletvekili Ahmed Hussen, demokrasi mücadelesinde Türk halkını yalnız bırakmadı. Türkiye’ye ziyareti esnasında meydana gelen darbe girişimine rağmen ülkesine hemen geri dönmeyen ve demokrasi nöbetlerinde Türk halkıyla bir araya gelen Hussen....

 
 

FETÖ/PDY mensubu bir grup subay tarafından başlatılmak istenen darbe girişimine karşı tek yürek olan Türk milletine yurtdışından da destekler geliyor. Darbe girişiminden önce Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in daveti üzerine Türkiye’ye ziyarete gelen Kanada milletvekili Ahmed Hussen, darbe girişimi sonrası Kısıklı ve Pendik’teki meydanlarda demokrasi mücadelesi veren Türk  milletine destek verdi. Hükümet partisinden milletvekili olan Somali asılı Hussen, bu haklı davayı sürdürmek için her akşam vatandaşlarımızla bir araya geldi. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Hussen, bir grup FETO/PDY subayı tarafından başlatılmak istenen darbe girişimine karşı Türk halkının verdiği cevabın diğer ülkeler tarafından merakla izlendiğini belirtti.

Toronto’dan Bakü’ye dünyanın her bir köşesinden Türk halkına destek var

Türk milletinin yalnız olmadığını belirten Ahmed  Hussen konuşmasına şöyle devam etti: “Türk milleti demokrasi mücadelesinde Münih’ten Mogadişu’ya, Toronto’dan Bakü’ye kadar birçok şehirden halk ve hükümet nezdinde destek gördü. Böyle bir günde demokrasiye olan inanca ve desteğe şahit oldum. Bu dik duruş Türkiye’ye ve Türk milletine olan güveni teyit etti. Böyle bir mücadelenin parçası olmak, burada siz kardeşlerimle buluşmak ve size hitap etme fırsatı bulmak benim için büyük bir onurdur.”dedi.

Türkiye yardımları Afrika’da daha etkili

Somali ve Afrika’ya yapılan yardım stratejileri üzerinde çalışan Ahmed Hussen, Türkiye’nin Afrika’ya yardımlarının  Birleşmiş Milletlerin yaptığı yardımlara göre daha etkin ve başarılı olduğunu; Dünyadaki diğer yardım kuruluşlarının da Türkiye’nin yardım stratejilerinden istifade etmeleri gerektiği savunuyor.


Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.