Kanada'dan Müslüman katliamına kınama

Kanada'dan Müslüman katliamına kınama

Kanada, Sri Lanka'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamların durdurulmasını istedi.

Kanada Din Özgürlükleri Büyükelçisi Andrew Bennet, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Haziran 2014 tarihinde Sri Lanka'nın güneyinde Müslümanlara karşı başlatılan katliamı ve hasara neden olan saldırıları kınadı.

Bennet açıklamasında, "Müslüman toplumuna karşı Sri Lanka'da düzenlenen bu son saldırı, daha önceki birçok saldırıdan biridir. Bizler için her bireyin inancının gereklerini hiçbir tehlikeyle yüzleşmeden yerine getirebilmesi büyük önem taşımaktadır. Biz Sri Lanka hükümetinin bu konuya çözüm bulmasını arzuluyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu saldırılar, din özgürlüğünün açık ihlaldir" ifadesini kullandı.

Dini kaynaklı tüm saldırıları kınadıklarını ve kınamaya devam edeceklerini belirten Bennet, tarafları sükunete çağırdı.

Kanada Din Özgürlükleri Büyükelçisi Andrew Bennet, olayların hızlı ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını ve sorumluların yargılanmasını da talep etti.
Sri Lanka'nın güneyindeki Aluthgama kentinde 15 Haziran'da milliyetçi Budist grup Bodu Bala Sena'nın üyeleri Dharga Camisi'ni taşlamış ve Müslümanlara ait iş yerleriyle dükkanlara saldırmıştı. Olaylarda üç kişi ölmüş, 37 kişi yaralanmıştı. Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu kentte çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.