Kanada'da Ramazan Bayramı için özel pul

Kanada'da Ramazan Bayramı için özel pul

Kanada Posta İdaresi, Ramazan ve Kurban bayramı için özel olarak tasarlanan pullar bastı.

Kanada Posta İdaresi (Canadapost), Ramazan ve Kurban Bayramı için özel olarak pul bastı. Kanada Posta İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan ramazan ayı sonrası kutlanacak bayramı da içine alan pul programına ilişkin bilgi verildi.

Ülkede 1 milyondan fazla kişinin İslam dinine mensup olduğu hatırlatılan açıklamada, "Bu kişiler, gururla bu ülkenin çeşitliliğini ve demokratik özgürlüklerini benimsiyorlar. Müslümanlar, ülkenin en dikkat çekici ve en hızlı büyüyen dini gruplardan biridir." ifadesine yer verildi.

Kanada'daki Müslümanların, en önemli iki bayramlarının birinin Ramazan, diğerinin de Kurban Bayramı olduğu anımsatılan açıklamada, "Kanada Posta İdaresi, bugün Montréal ve Toronto'daki Müslüman cemaatlerin üyeleri ile birlikte bu iki bayrama dair pul bastı." bilgisi paylaşıldı.

Dini hatıra pul programına, Hinduların Diwali, Yahudilerin Hanuka ve Hıristiyanların Noel kutlamalarının da dahil olduğu vurgulanan açıklamada, Ramazan Bayramı için hazırlanan pulların 26 Haziran, Kurban Bayramı için hazırlananların da 2 Eylül’den itibaren kullanıma sunulacağı bildirildi.

Ramazan ve Kurban Bayramları için basılan pulların üzerinde Arapça hat ile Eid Mubarak (Bayramınız mübarek olsun) yazıyor.

Kanada Posta İdaresi, Ramazan Bayramı için daha önce 2011 yılında özel tasarlanmış pul basmıştı.

Kendi pulunu kendin bas

Posta İdaresi, ayrıca akıllı cep telefonu kullanıcıları için de istedikleri fotoğraf ya da görüntüleri pul olarak tasarlamalarına imkan sağlayan uygulamanın devam ettiğini duyurdu. Uygulama kapsamında Kanada halkı, çektikleri fotoğrafları, Canadapost'un internet sitesindeki programa yükleyerek kendi özel pullarına sahip olabiliyor, bu sistemle istedikleri fotoğrafı bayram kartı olarak da kullanabiliyor.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.