Kanada'da Müslüman mezarlığı oylandı

Kanada'da Müslüman mezarlığı oylandı

Kanada'nın Quebec Kentinde Müslüman mezarlığı konusunda yapılan oylama Kanadalı Müslümanları bir hayli üzdü. En büyük tepki Quebec İslam Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Libadi'den geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber-Kanada'nın Quebec kentinde yaşayan Müslümanlar, yapılan bir referandumun sonuçları ile şok yaşıyor. Uzun yıllar birlikte yaşadıkları Quebec halkı ile dostane ilişkiler geliştiren Müslümanlar, kentte vefat eden yakınları için bir Müslüman mezarlığı yapmak istedi. Proje geliştirme aşamasındayken, kent yöneticileri tarafından halk oylamasına sunuldu.

Yaklaşık 6.000 Quebec sakininin katılımı ile yapılan oylamada çıkan sonuç Müslümanları bir hayli üzdü. Proje halk oylamasında reddedildi.

Quebec'in Saint-Apollinaire kentine yapılması planlanan Müslüman Mezarlığı'nın arazi aylar öncesinde satın alınmıştı. Kent yönetimi, Saint-Apollinaire sakinlerine bir Müslüman Mezarlığı yapılıp yapılmaması ile ilgili görüşlerini oylama ile sundu.

Oylamada çıkan ret kararına Quebec İslam Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Libadi'den büyük bir tepki geldi. Yıllardır kendilerine hoşgörü ile baktığını düşündükleri insanların böyle bir karar almasının bölge Müslümanlarını bir hayli üzdüğünü belirten Libadı;

"Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Saint-Apollinaire'de yaşanan bu olay birlikte yaşama özgürlüğümüze büyük bir darbe vurdu. Ayrıca batılı diğer ülkelerin başka şehirlerinde de benzer hoşgörüsüzlüğün yaşanmasından endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

thestar.com'un haberine göre Quebec son yıllarda İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı hoşgörüsüz olaylara sahne olmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda bölgede bir mescit de kundaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.